Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UKC sau ADBA
#1
Tongue 
Huhmam gândit sa deschid un topic sa mai vedem ce prefera lume ukc sau adba si sa vedem cei care au ukc sau adba rock on

Incep eu ukc


Fisier (e) atasate
.jpg   FB_IMG_1441124637876.jpg (Marime: 22.92 KB / Descarcari: 229)
#2
Adba fara indoiala.
A.p.b.t - the dog with more balls than a fuckin' christmastree
#3
(09-26-2015, 11:00 AM) a scris: Adba fara indoiala.

Ok dar dc adba si nu uk sau invers
#4
ADBA pentru ca:
Citat:În 1898 Chauncy Bennet a fondat United Kennel Club (UKC) cu scopul de a înregistra Pit Bull Terrierul ca rasă, pentru că American Kennel Club nu vroia să aibă de a face cu aceşti câini. Primul câine înregistrat la UKC a fost Ring, propriul câine al lui Chauncy. Pentru că la acea vreme luptele de câini erau acceptate, Bennet îşi dorea să creeze o asociaţie care să reprezinte rasa ca şi câini de performanţă. Pentru ca un Pit Bull să fie acceptat şi recunoscut de UKC ca şi American Pit Bull Terrier, acesta trebuia să aiba 3 lupte câştigate. Câţiva ani mai târziu, când luptele de câini au fost scoase în afara legii, UKC şi-a abandonat repede trecutul şi s-a transformat într-o asociaţie pentru toate rasele de câini, concentrându-se pe calităţile de lucru ale acestora, completându-se cu reguli stricte şi respingându-i pe cei implicaţi în luptele de câini.
În septembrie 1909, Guy McCord, un prieten apropiat al lui John Pritchard Colby, a fondat American Dog Breeders Association (ADBA) doar pentru A.P.B.T. Astăzi, sub administrarea familie Greenwood, ADBA continuă să înregistreze numai A.P.B.T., sponsorizeaza competiţii, publică o revistă numită American Pit Bull Terrier Gazette şi luptă pentru ca rasa să îşi păstreze caracteristicile originale.
Pentru că American Pit Bull Terrierul devenise una dintre cele mai populare rase din istoria Americii, în 1936, American Kennel Club s-a hotărât să accepte APBT ca rasă. Sperând că adevăratele origini ale rasei vor fi uitate cu timpul, AKC a inregistrat A.P.B.T. sub numele de Staffordshire Terrier. Această denumire a fost schimbată 36 de ani mai târziu în American Staffordshire Terrier (AST), pentru a-l deosebi de „varul” sau din Anglia, Staffordshire Bull Terrierul.
În 1936, versiunile Pitbullului AKC, UKC şi ADBA erau identice pentru că toţi se trăgeau din câinii de luptă, dar în perioada imediat următoare, datorită scopurilor diferite pentru care erau selectaţi, American Pit Bull Terrierul şi American Staffordshire Terrierul s-au diferenţiat atât ca aspect fizic, cât şi ca spirit şi temperament. Unii susţin ca după atâta timp de selecţie pentru scopuri diferite, aceşti câini au devenit rase cu totul şi cu totul diferite. Alţii au ales să-i privească ca pe doua ramuri ale aceleiaşi rase, de lucru si de show. Pentru un necunoscător, AST ar putea părea mai impresionanţi şi mai înfricoşatori, cu capul mai mare şi masetari proeminenţi, cu pieptul mai lat, gatul gros şi o masa musculară mai mare, cu toate astea nu sunt nici pe departe la fel de „game” şi de atletici precum A.P.B.T. Datorită standardizării conformaţiei lor pentru expoziţii de frumuseţe, American Staffordshire Terrierii tind să arate la fel pe când A.P.B.T. au o mare varietate de forme şi mărimi, pentru că scopul selecţiei lor nu a fost să producă un câine cu un anumit „look” ci unul care să fie capabil să câştige în luptă. Desigur ca sunt şi A.P.B.T. care sunt imposibil de distins de un AST, dar în general sunt mai flexibili, mai uşori şi au mai multă rezistenţă, agilitate, viteză şi forţă explozivă.
De acum încolo, când voi vorbi despre American it Bull Terrier, mă voi referi la câinii înregistraţi ADBA, care sunt selectaţi după standarde mai apropiate de cele treadiţionale. American Pit Bull Terrierii înregistraţi UKC sunt selectaţi acum doar pentru aspectul fizic şi au mai multe în comun cu American Staffordshire Terrierii de la AKC."
sursa: http://pitbullclub.ro/istoria-game-dog?p...9#pid97479
#5
Da, ADBA fara doar si poate.
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog." Mark Twain
#6
ADBA! Nu am inteles niciodata de ce in romania cei care fac monte de multe ori fac adba cu ukc. Ar trebui sa pastram standardele si sa se faca doar monte de adba cu adba si ukc cu ukc. Am vazut ca in crescatoriile straine de pit se pastreaza aceste standarde.
#7
(09-26-2015, 01:46 PM) a scris: ADBA! Nu am inteles niciodata de ce in romania cei care fac monte de multe ori fac adba cu ukc. Ar trebui sa pastram standardele si sa se faca doar monte de adba cu adba si ukc cu ukc. Am vazut ca in crescatoriile straine de pit se pastreaza aceste standarde.

in străinătate inca se păstrează anumite lini de sange si multi se lauda cu treaba asta de aici un pui pleacă pe undeva la 1500€

Si se pare ca sunt unicul care e pt (old school ) cu caine red nose uck Thubs Up
#8
(09-26-2015, 02:43 PM) a scris: in străinătate inca se păstrează anumite lini de sange si multi se lauda cu treaba asta de aici un pui pleacă pe undeva la 1500€

Si se pare ca sunt unicul care e pt (old school ) cu caine red nose uck Thubs Up

Pai esti putintel in eroare aici, old school e ADBA nicidecum UKC-ul.

(09-26-2015, 01:46 PM) a scris: ADBA! Nu am inteles niciodata de ce in romania cei care fac monte de multe ori fac adba cu ukc. Ar trebui sa pastram standardele si sa se faca doar monte de adba cu adba si ukc cu ukc. Am vazut ca in crescatoriile straine de pit se pastreaza aceste standarde.

Catalin, nu stiu pe unde ai vazut tu versiunea UKC la noi de zici ca se fac cross-uri intre varietatile ADBA si UKC.
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog." Mark Twain
#9
(09-26-2015, 03:32 PM) a scris: Pai esti putintel in eroare aici, old school e ADBA nicidecum UKC-ul.


Catalin, nu stiu pe unde ai vazut tu versiunea UKC la noi de zici ca se fac cross-uri intre varietatile ADBA si UKC.

Scuze pt exprimare vroiam sa zic red nose ( OLD SCHOOL ) si ukc referinduma la caine ca sunt unicul care e cu acest tip de caine pana acum sper sa mai scrie și alții sa vedem mai multe opinii
#10
(09-26-2015, 03:53 PM) a scris: Scuze pt exprimare vroiam sa zic red nose ( OLD SCHOOL ) si ukc referinduma la caine ca sunt unicul care e cu acest tip de caine pana acum sper sa mai scrie și alții sa vedem mai multe opinii

Red nose, ca idee inseamna linia de sange Old Family Red Nose daca vrei sa te referi la linia old school, care de altfel e tot ADBA registered, din cate stiu. Altfel, e doar o culoare.
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog." Mark Twain
#11
(09-26-2015, 04:08 PM) a scris: Red nose, ca idee inseamna linia de sange Old Family Red Nose daca vrei sa te referi la linia old school, care de altfel e tot ADBA registered, din cate stiu. Altfel, e doar o culoare.

Ok old family dar gena sa trasmis si la ukc nu a fost numai la adba si afost creat anume ukc (red nose)
#12
Mai bine zi-ne mai multe despre UKC-ul din ziua de azi. Despre ADBA cred ca stim mai multe cei de pe aici.

OFRN e o linie, gena s-o fi transmis dar linia nu mai e aceeasi, deci ramane doar culoarea, rosu cu nas rosu.

Eu am caini sa zicem din linie Mr. Indian, daca Indian ramane in urma la a 8-a generatie in spate si in urmatoarele generatii am caini de linie Zwettler folositi in programul de reproductie, nu prea se mai cheama linia mea Mr. Indian... se cheama Zwettler, a, ca pastreaza poate unele exemplare anumite paternuri de culoare... oke, dar tot nu inseamna nimic.

Uite: http://www.oldfamilyreds.com/ asa arata linia OFRN, ti se pare ca seamana cu al tau?
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog." Mark Twain
#13
Cu siguranta te pricepi mai bine ca mine in domeniul asta, Emil, dar vreau sa zic ca multe exemplare din romania cu care se fac monte nu mi se pare ca se incadreaza in standardul adba, mi se par mai mult ukc.
#14
(09-26-2015, 05:02 PM) a scris: Cu siguranta te pricepi mai bine ca mine in domeniul asta, Emil, dar vreau sa zic ca multe exemplare din romania cu care se fac monte nu mi se pare ca se incadreaza in standardul adba, mi se par mai mult ukc.

La noi sunt multe exemplare care sunt inca "de lucru" d-aia n-au sa se incadreze neaparat in vreun standard, altul decat ca stiu sa-si faca treaba. Nu inseamna ca liniile nu sunt pure, doar ca nu conteaza decat rezultatele lor.

Pe de alta parte, ma gandesc ca ceea ce tu denumesti UKC la noi sunt corciturile de pit cu amstaff care sunt apoi imperecheate aiurea, gen OLX.
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog." Mark Twain
#15
Am inteles! Nu ma refeream la corciturile de pe olx!


Posibile subiecte inrudite...
Subiect: Autor Raspunsuri Vizualizari: Ultimul mesaj
  Ce ati alege? NeculaIonut 9 134 10-07-2018, 08:22 AM
Ultimul mesaj: Ama
  Păreri Ion199800 2 239 07-08-2018, 09:20 AM
Ultimul mesaj: dignitas1980
  Pareri va rog! marindan1984 1 386 03-20-2018, 11:19 AM
Ultimul mesaj: Gamedog
  Canisa pit Robert Alexandru 0 466 12-27-2017, 09:55 PM
Ultimul mesaj: Robert Alexandru
  Cumpar apbt Robert Alexandru 0 474 12-17-2017, 08:58 PM
Ultimul mesaj: Robert Alexandru

Saritura forum:


Utilizator(i) care navigheaza in acest subiect: 1 Musafir(i)
1. Royal Canin (29%)
2. Bosch (12%)
3. Purina Pro Plan (12%)
4. Acana (10%)
5. Alta marca (37%)

Cainele tau ce mananca? Voteaza aici!
Ultimele subiecte
Zgarzi, hamuri si lese di...

Mesaj postat de: Tristan
Ieri
» Raspunsuri: 16
» Vizualizari: 168
Ma puteti ajuta ?

Mesaj postat de: Alex200101010
10-21-2018
» Raspunsuri: 10
» Vizualizari: 142
Cum se fac vaccinurile la...

Mesaj postat de: dignitas1980
10-20-2018
» Raspunsuri: 27
» Vizualizari: 8048
Puiuti!

Mesaj postat de: Tristan
10-20-2018
» Raspunsuri: 10
» Vizualizari: 306
Asso [Lugoj]

Mesaj postat de: NeculaIonut
10-14-2018
» Raspunsuri: 7
» Vizualizari: 762
va salut

Mesaj postat de: gabrielirimie3@gmail.com
10-10-2018
» Raspunsuri: 6
» Vizualizari: 137
cuparea urechilor

Mesaj postat de: Vexx
10-10-2018
» Raspunsuri: 2
» Vizualizari: 92
MadalinJude

Mesaj postat de: dignitas1980
10-10-2018
» Raspunsuri: 2
» Vizualizari: 79
Ce ati alege?

Mesaj postat de: Ama
10-07-2018
» Raspunsuri: 9
» Vizualizari: 134
Cumpar Amstaff

Mesaj postat de: NeculaIonut
10-06-2018
» Raspunsuri: 19
» Vizualizari: 307