Evaluarea subiectului:
  • 2 voturi - 5 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gameness | Pitbull Game
In continuare voi incerca sa traduc articolul pe care Lukian l-a postat.

Grade de Gamness de Tom Garner

Daca e sa fim de acord cu faptul ca unii caini au grade diferite de Gamness (sau sunt javre daca vreti) in zile diferite si in circumstante diferite (si cred ca cei mai multi dintre noi au fost martorii acestui fapt), atunci nu putem fi absolut siguri nici de gamness-ul unor caini care au murit dand din coada, pentru ca putem doar specula despre cum s-ar fi descurcat intr-o alta zi, la alta varsta, cu un alt adversar. Trebuie sa tinem minte ca un organism viu, caine sau om, este o entitate bio-chimica dinamica ce este intr-o continua stare de flux. Ei si noi suntem diferiti acum de cum eram chiar si acum un minut. Conditiile si tendintele care existau ieri vor fi de mult disparute maine. Asa ca poate ar trebui sa spunem despre un caine ca era game sau javra intr-o anumita zi, in anumite circumstante.

De asemeni, ar trebui sa ne intrebam care este obiectivul unui meci? Este acela de a determina gamness-ul? Daca este asa de multe ori este un esec mizerabil. Cel mai des vedem un caine ca renunta iar gamness-ul castigatorului este inca nedeterminat. Cat de des castigatorul moare in ring? Daca nu a murit inseamna ca nu a fost intr-adevar testat, nu-i asa? Daca exista doar un singur grad de gamness, iar acela este dead-gamness-ul si ne-am propus game-testul ca obiectiv, atunci ironia este ca in momentul in care ne demonstram valoarea cainelui, ne demonstram si propria stupiditate in timp ce ne distrugem propriul caine de valoare.

Poate obiectivul meciului este simplu de a vedea care caine pleaca la scratch timp mai indelungat decat celalalt caine, ceea ce face ca gamness-ul sa fie doar unul din cele cateva ingrediente semnificative.

Daca ne dorim sa fim fanatici ai gamness-ului, atunci meciurile sunt relativ inutile. Cea mai buna metoda de a produce caini game ar fi sa ne folosim cainii pentru inmultire asa cum dorim apoi sa-i testam pana la moarte(cu camera video pornita) si daca mor asa cum trebuie, sa le crestem puii. Daca nu, sa le eutanasiem si puii. Chiar mai bine, hai sa angajam o echipa de experti in medicina prezenta care sa ne poata "reinvia" cainii din moartea clinica ca sa poata fi testati daca sunt capabili de "dead gamness" in alta zi, in alte circumstante. Cineva s-ar putea gandi ca un caine care a fost de doua ori dead game ar fi mai bun decat cainele care a murit doar o data. In felul asta putem sa ne dam seama daca performanta dead game a unui caine a indicat cu adevarat ca are bagajul genetic care trebuie si nu a fost doar o zi in care s-a ridicat peste adevarata lui valoare, la fel ca Buster Douglas cand s-a luptat cu Tyson.

Cred ca, asa cum am indicat mai pe larg in alta parte, ca gamness-ul (definit ca dorinta de a persevera impotriva orcarei adversitati) este o stare (afectata de numeroase insusiri) care pot varia intr-un grad semnificativ de la o zi la alta, si cu siguranta este prezenta in cantitati diferite de la un animal la altul. Faptul ca este variabil este demonstrat de gradul mare de variabilitate a timpului cat meciurile dureaza. Gamness-ul este definit de un continuum care variaza de la nimic la total, de la vointa de a indura putina adversitate pana la acceptarea celor mai rele adversitati.

Mintea umana incearca sa reduca realitatea complexa de la infinite umbre de gri la alb negru pentru simplul motiv ca ne da iluzia ca am inteles in totalitate. Cu toate acestea este doar comfort fals si realitatea continua sa fie o multitudine de umbre de gri.

Acum am putea spune "nu ma voi opri pana cand nu am numai caini dead game ca anmalele de reproducere" iar acesta este un obiectiv admirabil. Dar sa negi realizarea unui caine de a rezista unui meci 3 ore dupa care renunta, spunand ca nu este nicio diferenta intre el si o javra de doua minute este ilogic si poate si imoral pentru ca il lasa fara credit. Am putea spune totusi. "sunt atat de hotarat sa inmultesc doar caini dead game incat pentru scopul meu o javra de 3 ore nu-i mai buna decat una de doua minute". Pot accepta aceasta afirmatie dar sa spui ca sunt la fel este inacceptabil.

De asemeni oamenilor le place sa spuna ca singurul caine dead game este un caine mort. Realitatea este ca acel caine era unul dead game de dinainte de a se lupta insa gamness-ul nu a fost devedit spre satisfactia omului. Actul luptei nu creeaza gamness. Gamness-ul este un potential raspuns, care este demonstrat in lupta si nu creat in lupta. De aceea nu putem fi siguri care sunt aceia.

"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog." Mark Twain
:-? hmmmmmmmmmmmmmmmm
[i]A.p.b.t - the dog with more balls than a fuckin' christmastree[/i]
Uite un articol scris de nenea Garner, si-o spune cum nimeni dintre noi probabil n-a reusit sa o spuna vreodata, dar poate ca asta simtim toti care-i apreciem la adevarata valoare si stim de ce ii avem langa noi.

De ce ne iubim PitBullii Game? De Tom Garner

V-ati intrebat vreodata de ce atat de multi dintre noi sunt atrasi si-si construiesc vietile in jurul PitBullilor? Sunt un numar de motive pentru care oamenii graviteaza inspre aceste animale. Lista mea cu siguranta ar include; A) O apreciere a excelentei fizice/atletice, B) capacitatea lor ce nu poate fi rivalizata de a iubi omul neconditionat, si C) Gamness-ul ce nu poate fi atins de nicio alta rasa, de exemplu "dorinta de auto-sacrificiu pentru a-si atinge obiectivul". Ultima dintre acestea, gamness-ul, atrage fani intr-un grad ce depaseste cu mult ceea ce ne-am astepta sa vedem de la un simplu principiu intelectual. Un caine game bun este apreciat la un nivel ce poate fi cel mai bine numit "spiritual".
De ce gamness-ul ne fascineaza atat de mult pe noi oamenii? Atractia este atat de puternica si des-intalnita, sfideaza logica si simtul proportiei sa presupui ca nu este o puternica proprietate innascuta, instinctiva, a organismului uman aici. Cred ca trebuie sa privim adanc in mintea noastra pentru a gasi radacina aprecierii noastre a acestui comportament.

D.p.d.v. istoric gamness-ul a jucat un rol colosal in supravietuirea omului. Dati la o parte "dispozitia de auto-sacrificiu pentru a atinge un obiectiv" si mamele nu ar fi dispuse sa piarda nopti pentru a-si ingriji copiii iar tatii nu si-ar risca integritatea fizica pentru a-si apara familiile de agresori. Parintii nu s-ar trezi din somn pentru a se duce la o slujba care nu le face placere zi de zi fara un puternic simt "ma simt bine daca o fac, ma simt prost daca n-o fac" ce ne da sens comportamentului. Reflectand un moment asupra aspectului ne este usor sa vedem ca gamness-ul este peste tot, el joaca un rol important la scara mica si mare in fiecare zi din vietile noastre si este esential pentru supravietuirea speciilor de toate felurile. Chiar si un soarece sau o pasare isi va risca viata pentru a respinge un atacator ce-i ameninta puii.
La omul timpuriu, instinctul de baza de a proteja si a avea grija de copii si de camarazi a evoluat si s-a extins pe masura ce mintea umana a reusit sa-si dezvolte capacitatea de a generaliza prin conceptualizare. Am fost capabili sa ne extindem simtul familiei pentru a-i include pe altii cu care imparteam caracteristici importante. In anumite circumstante triburilor li se dadea aceeasi consideratie ca si familiei.A fost un avantaj tactic pe care l-am obtinut din aceasta tendinta; 10 soldati lucrand impreuna la unison si cu grija fata de celalalt asa cum ar fi avut grija de sine sau mai mult, puteau invinge cu usurinta un grup de 20 de soldati ce luptau individual. In acest fel aceia dintre stramosii nostri care au inclinat spre sacrificiu de sine pentru binele tuturor au fost, ironic, mai probabil sa sa supravietuiasca si baza genetica a instinctului de "gamness" a fost mai departe transmisa urmasilor lor. In aceasta maniera baza genetica a gamness-ului a devenit din ce in ce mai puternica.
Cineva ar putea intreba, privind aspectele de mai sus, de ce atat de multi oameni din lumea noastra nu pot relationa cu valoarea gamness-ului. Parerea mea este ca in timp ce cei 10 soldati din acelasi trib reuseau in lupta existau probabil si unu sau doi care fugeau si se ascundeau in padure atunci cand lupta izbucnea. Si pentru ca tribul lor a supravietuit au supravietuit si ei. S-au reprodus. Si genele lor sunt vii si astazi si le este frica de aceia dintr noi care au imbratist si traiesc dupa conceptul de gamness. Stiti acel sentiment cald pe care-l simtim atunci cand ni se ridica parul pe maini si ne dau lacrimile atunci cand vedem un act de sacrificiu de sine extrem pentru o cauza mareata?Ar putea fi un film bun, o lupta MMA, un joc de fotbal sau in orice alt moment unde sacrificiul de sine este demonstrat. Acest sentiment este dat de creerul ce elibereaza endorfine si alte chimicale ce ne fac sa ne simtim bine pentru ca apreciem scenariul la care tocmai am fost martori sau pe care l-am contemplat. Acest sentiment de bine coplesitor exprimat bio-chimic bazat pe genetica este inima functionarii succesului nostru social. Fara acest raspuns codificat genetic, sentimentul de bine, ce este "intarit" biochimic, bunii Samariteni nu ar scoate din casele arzand victimele si nu ar salva copii din masinile ce se scufunda.

Aceeasi conecsiune instinctiva se formeaza atunci cand suntem impreuna cu cainii game. Vedem PitBullii game ca perfecte manifestari ale principiului nostru sacru. Nu putem vedea nicaieri in viata de zi cu zi o manifestare mai pura si mai iconica decat cea pe care PitBullii game o au.Ei au aceasta stare prin definitie; standardul rase cere gamness-ul si orice caine ce are lipsa caracteristica nu poate sa fie pus sub numele de PitBull.

Pentru a ilustra mai departe puterea caracteristicii de gamness din mintea umana, luati in considerare ce rol are acest model in religie, in particular in crestinism. Isus Hristos si-a sacrificat viata avand ca obiectiv sa dea posibilitatea vietii eterne umanitatii. Isus Hristos era Dead Game. Cate milioane de oameni au trecut prin transformari ce le-au schimbat viata dupa ce au contemplat capacitatea lui de auto-sacrificiu pentru a-si duce la indeplinire obiectivul? Nu subestimati puterea gamness-ului de a atrage si porni emotiile oamenilor buni! Sociopati? Nu chiar asa multi!

Extremistii de la drepturile animalelor si pionii lor din media au incercat intentionat sa "bastardizeze" si sa distorsioneze adevaratul sens al conceptului de gamness. Ei schimba sensul pentru a sugera ca inseamna agresiune sau dorinta de a ataca. Ma simt rusinat pentru ei si pentru ignoranta cu care isi doresc sa distorsioneze adevarul. Este ironic faptul ca aceia din fraternitatea noastra care apreciaza instnctiv "dorinta de auto-sacrificiu pentru a-si atinge obiectivul" vor fi simultan membri mai buni ai societatii noastre si mai mari fani ai cainilor game. Cu atat mai putin detractorii nostri vor denunta cu repeziciune fanii gamness-ului din PitBull ca antisociali si "deranjati". Putina ignoranta merge departe. Putina ignoranta cuplata cu o echipa media profesionista si un buget mare poate duce la macelarirea de mari numere din cele mai nobile animale ce au trait vreodata pe planeta noastra. Intrebati-i pe Floyd Boudreaux si Pat Patrick si Ed Faron.

Ca fani ai incredibilului PitBull Game, trebuie sa suportam aceeasi rezolvare pentru ei pe care o asteptam de la ei. Ca si ei, cei mai buni dintre noi au un script ce nu poate fi sters pentru ca este scris in esenta noastra. Este principal, indivizibil si imutabil. Urla "NU VOI RENUNTA NICIODATA INDIFERENT CARE SUNT COSTURILE". Intrati in legatura cu centrul vostru si scriptul pe care-l aveti intiparit. Fiti siguri ca dragostea voastra pentru un Game-dog vine dintr-un loc foarte bun din adancurile voastre. Fara acest loc, umanitatea s-ar putea la fel de bine sa nu existe. Iar data viitoare cand va veti plimba cu Pit-Bull-ul Game ce-l aveti si cineva va intreaba "Ce fel de caine e acela?" raspundeti mandri: "ESTE UN PITBULL, CEL MAI BUN CAINE CUNOSCUT DE OM"
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog." Mark Twain
Din punctul meu de vedere poate fi testat cainele si fara sa fie pus neaparat la meci intr-un anumit grad.
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog." Mark Twain
Ei acu intrebarea pe care stau eu si mi-o auto-adresez este, merita sa-ti testezi cainele pentru a vedea daca e game sau nu?

Presupunand ca exemplarul la prima vedere intruneste toate calitatile de care are nevoie(conformatie, linie de descendenti foarte buna, curaj in masura in care-l poate arata), are nevoie sa fie testat sa vezi daca poseda cel mai inalt grad de gamness sau nu (cu siguranta pana la un anumit nivel il poti vedea)?
In urma testului din nefericire poti afla si ca a fost dead-game din pacate iar asta nu prea contribuie cu nimic decat la istoria rasei...
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog." Mark Twain
(08-14-2013, 08:11 PM)Emils Terra a scris: Din punctul meu de vedere poate fi testat cainele si fara sa fie pus neaparat la meci intr-un anumit grad.
poate fi testat si in alt fel dar niciodata nu ai sa vezi gameul cu adevarat decat doar in lupta.daca pittul este un caine de lupta si chiar daca exceleaza si in alte discipline tot in ring va demonstra adevarata valoare pentru ca doar asta este genetica lui.poti vedea gameul si in concursuri sportive sau intr-un antrenament hard dar este ca si cum eu sant jucator de rugbi si ma pui sa joc si fotbal cu toate ca imi place si fotbalul si fac bine lucrul asta dar nu am aceiasi determinare ca la rugby unde acolo sant cel mai bun.nu sant de parerea ca trebuie sa noara cainele ca sa demonstreze ca acel caine a fost game dar foarte multi caini din linii vechi au fost inmultiti pe criteriul asta.tom garner's a scris acel articol dupa cati caini pierduti in ring?
(08-15-2013, 05:01 PM)nicu a scris: poate fi testat si in alt fel dar niciodata nu ai sa vezi gameul cu adevarat decat doar in lupta.daca pittul este un caine de lupta si chiar daca exceleaza si in alte discipline tot in ring va demonstra adevarata valoare pentru ca doar asta este genetica lui.poti vedea gameul si in concursuri sportive sau intr-un antrenament hard dar este ca si cum eu sant jucator de rugbi si ma pui sa joc si fotbal cu toate ca imi place si fotbalul si fac bine lucrul asta dar nu am aceiasi determinare ca la rugby unde acolo sant cel mai bun.nu sant de parerea ca trebuie sa noara cainele ca sa demonstreze ca acel caine a fost game dar foarte multi caini din linii vechi au fost inmultiti pe criteriul asta.tom garner's a scris acel articol dupa cati caini pierduti in ring?

Cu siguranta Garner a pierdut zeci daca nu sute de caini...
Ideea sta in felul urmator, presupunand ca vreau sa-mi iau o femela sau mascul, ma voi asigura ca sunt din caini ce au fost testati macar sa se vada daca sunt game sau nu, ma voi asigura si ca sunt din linii de sange care si-au demonstrat gamness-ul de-a lungul generatiilor din pedigree. Cainele sau cateaua pe care am luat-o tinand cont de criteriile astea nu-i neaparat sa fie game dar are toate sansele sa fie... pana la proba contrarie. Pe de alta parte gena asta deja exista in linie, fie ca-mi testez eu cainele, fie ca nu, produsii lui or sa aiba in momentul de fata cam tot aceleasi sanse sa scoata pui game pe cat au avut si parintii sanse sa mosteneasca aceasta componenta. In concluzie daca ar fi sa ma asigur ca in pedigreeul puilor sunt cat mai multi caini cu Register Of Merit(ROM) ar trebui de la bun inceput sa stiu ca am sanse destul de bune sa am ceea ce imi doresc, cainele ala game.
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog." Mark Twain
daca ai in pedd ROM,nu inseamna ca ai si caini game ci doar caini castigatori.daca in pedd ai caini care si-au demonstrat gamenessul dea lungul timpului ai sanse mari sa ai si un caine game.rom sau por iti da un surplus ca poti avea caini buni dar nu ca poti avea si gameri.la un meci de 2-3 ore poti zice ca ai un caine care si-a aratat gameul la meciuri scurte nu ai cum sa iti dai seama de asta ca acolo intervin mai multi factori in care cainele isi termina adversarul repede.gameul nu este tot una cu un caine castigator.sant foarte multi caini care si-au distrus adversarii dar cand jocul a fost de durata mai mare acei caini s-au oprit cu toate ca aveau 3-4 victorii la activ.dintr-un caine gr.ch,rom,por sant si caini care se opresc dar si acolo sant diferite motive.poate cainele nu a fost intr-o pasa buna poate a fost bolnav iar stapanul nu a observat poate si o lipsa de antrenament adecvat etc.dar un caine care da multi opritori degeaba a fost gr.ch daca nu are gena buna de transmis asa este.de acord cu tine sa te uiti sa vezi cati buni reproducatori sant pe pedd.dar ca sa ai sanse sa nimeresti un caine bun trebuie luat tot cuibul din monta respectiva si pe urma selectezi daca ai ce daca nu incerci alta monta si asa tot timpul pittmani sant in cautarea cainilor cu calitati.
din doi rom.nu este obligatoriu sa toti puii buni sant buni dar in procentaj mic.cand fac referire la un caine rom ma refer la acei caini care chiar puii lor au demonstrat in ring cu adversari de calinbru nu cum avem noi pe aici unii caini saltati.
Si-atunci in cazul ca esti un crescator respectabil care vrea ca exemplarele pe care le detine si le foloseste pentru breeding sa posede caracteristica asta (fiind practic cea mai importanta din toate trasaturile pe care le are un Pit) e ok sa dai testul la caine sau nu? Nu ma refer aici la j'de meciuri facute pe si pentru bani ci pur la game test. Din cate stiu se face dupa ce cainele se maturizeaza (cel mai ok dupa 2 ani) si se pune cu unul care stii sigur ca-l va tavali strasnic, de obicei mai mare decat el ca talie si cu multa grija ca sa nu ti-l omoare, dar sa-l oboseasca cat mai tare astfel incat ultimul scratch pe care i-l dai sa fii sigur ca-i facut din indarjirea de a castiga (oricum fiind dominat fizic).
In momentul ala ar trebui sa stii sigur ca ai un caine game, mi se pare la fel de adevarat ca un caine game nu-i naparat sa fie Gr.Ch. si la fel de adevarat ca un caine Gr.Ch. nu-i neaparat sa fie game, aici intervine flerul stapanului, dar asta-i alta poveste.
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog." Mark Twain
Intr-o societate in care meciurile sunt respinse, e clar ca nu prea mai este nevoie de gradul de gamness de care vorbeste Tom Garner. APBT-ul are nevoie de gamness ca sa fie APBT, deci daca-l pui sa alerge dupa motocicleta (sa zicem, desi poti scoate sufletul din el si prin alte metode) pe o distanta destul de mare incat sa-l vezi ca pocneste inima-n el dupa care te opresti ca sa nu-l omori si-i mai tragi o alergatura de inca cativa kilometri ar trebui sa fie de ajuns pentru a testa cainele la limita de care are nevoie de aceasta trasatura, ma gandesc eu.
Meciul e clar un test care iti aduce cainele in pragul martirizarii sau il duce putin peste (o hemoragie interna n-ai cum sa o vezi) si-atunci probabil ca-ti dai seama exact de faptul ca exemplarul ti-a demonstrat ca e game dar e si mort si nu te mai poate ajuta saracu la nimic, in plus societatea tinde spre pace iar meciul devine imoral (de fapt poate chiar este).
Deci un test care-l duce la limita dar nu-i testeaza neaparat rezistenta chiar in asa hal incat sa existe posibilitatea sa moara dar totusi ii testeaza componenta care-l face sa nu se opreasca indiferent de ce sarcina ii da stapanul ar trebui sa-i fie de ajuns? (atat timp cat ai respectat regulile pe care si Chinaman le-a publicat in unul din posturile lui si le-a pus pe tapet cat se poate de bine, referitor la felul in care trebuie sa arate si ascendenta)
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog." Mark Twain
emil nu sant adeptul testari cainelui in ring sau pana la moarte in ring eu doar am spus mai sus cum poti afla gamenesul real al cainelui ca exista si alte metode mult mai balande da exista dar nu sant duse la extrem.cu timpul si pittul va deveni un caine de canapea daca nu ar mai exista meciuitori si trebuie sa le multumim ca inca mai exista si parctica acest sport barbar dupa unii.nu sant caini reprodusi dupa cum au rezultate in meciuri va deveni un amstaff mai atletic.trebuie sa acceptam ca vrem ca nu vrem ca ne place sau nu ringul iti arata ca ai un caine care merita reprodus.daca reproduci un caine cateva generatii doar dupa pedd faci ceva pe cainele ala ca nu va mai avea nici un pic de vointa o va pierde tocmai ca il inmultesti fara se vezi daca are calitatile necesare.nu sant nici pro nici contra meciuitorilor dar doar ei pot tine rasa la un nivel ridicat.pentru ce ne luam pitt?ca prea frumos nu este este chiar ceva cam uratel.ne luam pitt tocmai ca are acea vointa in el si este un caine care poti sa lucrezi cu el in cam toate domeniile.daca nu mai cautam calitatile lui stricam si rasa asta la fel cum sant alte inca 20 de rase stricate daca nu mai multe.
Nici eu n-am nicio problema cu cei care fac asta si sunt profesionisti de genul Tom Garner, am o mare problema cu aia care si-i pun sa se bata pentru bani in schimb. Si-mi pun problema asta pentru ca mi-ar placea sa-mi testez cainele dar nu la meci.
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog." Mark Twain
pai tom garner's cum a pus caini ?ia pus asa de dragul cainilor sau si de dragul castigului?ca nu vorbesc ei despre beturi este altceva dar nu exista un meci si nici nu a existat fara o miza.
facem asa am un caine il bag la maci nu test si cand scot cainele de acolo ce fac nu trebuie tratat cainele ala daca nu exista miza nu ar mai baga nimeni caini asa de dragul rasei.totul se plateste in lumea asta si totul are un pret.ei nu vorbesc despre bani ca nu este bine dar tom garner's si altii cati caini au murit in mana lor?cati ban9 au facut de pe urma lor si mai fac si astazi?
un meci oficial are miza un meci pe camp nu are.pariurilke se fac si intre cei doi combatanti si intre cei de pe margine.daca tu crezi cam tot ce citesti pe net este problema ta dar realitatea este alta si mult mai cruda decat 2 pagini tastate pe net.tom garner's ar putea foarte bine sa spuna si cati caini a eliminat din crescatoria lui ca nu intrunea anumite calitati dar astea sant dedesupturi si nu trebuiesc scoase in public.
Cred ca scopul principal pe care Garner l-a avut a fost sa produca caini dead game si sa devina cel mai bun, ceea ce a si reusit. Idealul lui a fost "nu ma voi opri pana cand nu am numai caini dead game ca anmalele de reproducere". E clar ca a castigat si bani, dar ma indoiesc ca asta i-a fost scopul. E ce face diferenta intre omul normal care-si pune in minte sa produca ceva de calitate si sa castige bani sau cel care vrea sa poata spune "am cei mai buni caine de pe planeta". Iar Garner e tatic la ora asta.
"It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog." Mark Twain
multi au fost pe vremea aia care chiar stiau cum sa faca un caine.
daca ai timp si vrei sa traduci iti dau istoria la mai multi caini care au facut istorie.


Posibile subiecte inrudite...
Subiect: Autor Raspunsuri Vizualizari: Ultimul mesaj
  The Pit Dog Ama 2 742 01-26-2019, 09:17 AM
Ultimul mesaj: dignitas1980
  Greutate Ion199800 0 405 05-19-2018, 08:57 AM
Ultimul mesaj: Ion199800
  La Braila... Andrei Serbanescu 4 697 12-04-2017, 02:12 PM
Ultimul mesaj: uzzynaru
  SEARCY JEFF &WALLACE ’S KING COTTON Ama 0 692 05-14-2017, 10:15 AM
Ultimul mesaj: Ama
  Oldies but Goldies game_dog 2 706 04-07-2017, 10:26 AM
Ultimul mesaj: game_dog

Saritura forum:


Utilizator(i) care navigheaza in acest subiect: 1 Musafir(i)
1. Royal Canin (29%)
2. Bosch (12%)
3. Purina Pro Plan (12%)
4. Acana (10%)
5. Alta marca (37%)

Cainele tau ce mananca? Voteaza aici!
Ultimele subiecte
O mica parere,doar de cur...

Mesaj postat de: Bossniac
05-16-2019
» Raspunsuri: 3
» Vizualizari: 2035
Zaja

Mesaj postat de: bidziiil
04-25-2019
» Raspunsuri: 13
» Vizualizari: 2541
Zebo [Bucuresti]

Mesaj postat de: game_dog
04-10-2019
» Raspunsuri: 132
» Vizualizari: 21673
Canin rupt

Mesaj postat de: NeculaIonut
03-07-2019
» Raspunsuri: 0
» Vizualizari: 724
Baki.tm.John.B

Mesaj postat de: dignitas1980
03-06-2019
» Raspunsuri: 1
» Vizualizari: 1126
cum sa ma joc cu el

Mesaj postat de: tyson5
02-28-2019
» Raspunsuri: 5
» Vizualizari: 1777
Lord [Pitbull x Boxer]

Mesaj postat de: Miha A-staff
02-25-2019
» Raspunsuri: 4
» Vizualizari: 1606
Brutus [Republica Moldova...

Mesaj postat de: easy peasy
02-24-2019
» Raspunsuri: 89
» Vizualizari: 14548
Zeus

Mesaj postat de: Bossniac
02-14-2019
» Raspunsuri: 4
» Vizualizari: 1154
Anubis(Cluj-Napoca)

Mesaj postat de: Danutzu85
02-08-2019
» Raspunsuri: 60
» Vizualizari: 10675