Evaluarea subiectului:
  • 2 voturi - 5 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gameness | Pitbull Game
#61
Nu este obligatoriu ca un caine bagat in ring sa fie game sau sa si-l demonstreze. Aveam un video cu un exemplu foarte bun in care un caine isi demonstra gamenessul in timpul unui meci. Era facut flenduri, nu se tinea bine pe picioare si totusi a plecat ghiulea din coltul sau sa atace adversarul. Bineinteles, s-a prabusit la mijlocul ringului.

Iarasi sunt foarte multi campioni care nu sunt sau nu se stie daca sunt game. Pur si simplu nu l-au demonstrat. Faptul ca au castigat 3 - 4 - 10 meciuri nu spune nimic despre gamenessul lor.

Multi nu inteleg chestia asta si cred ca orice caine care are 3 cicatrici pe el si 2w uri e game.
[b]Education's purpose is to replace an empty mind with an open one.[/b]
#62
alex este un articol bun asta numai ca face trimetere direct la ring.ala care la scris nu era prost sa zica ,ca el isi pune caini in ring.trebuie sa intelegem ca sant si alte metode de a testa un caine.daca doresti iti dau si un articol facut de un mare crescator sa vezi cum foloseste caini.intodeauna cand citesti ceva de pe net incearca sa nu mai iei totul ad literam

pfff.. articolul omului el este exact contra luptelor(insa recunoaste unele adevaruri), Nicu stii bine ca un test game e diferit de o lupta si stii bine ca pot fii ch sau gr ch ce nu sunt caini game,omul e de accord cu testul(insa facut de crescatori pentru ca ei au mentinut rasa) insa e impotriva luptelor unde conteaza banii si mai putin cainii stii bine la ce se refera si din cuvintele astea iti dai seama ca el nu are nici o treaba cu ringu insa iubeste rasa:

Tin sa mentionez aici ca nu imi pasa cat de game este cainele meu, comparabil cu alte exemplare din rasa ei. Nu cred sa fie cine stie ce, dat fiind faptul ca parintii ei au fost folositi la weight pulling, si nu la lupte, si ar trebui sa mergi foarte departe in pedigree ca sa mai gasesti vreun stramos care a fost testat pentru gameness
Pana acum 15 ani, nu erau decat cativa crescatori care se ocupau intensiv de selectia acestei rase si cred ca toti isi testau cainii pentru a decide care dintre ei urma sa aiba dreptul la reproducere. La acea vreme nu se auzea de pitbulli care atacau copiii prin parcuri. Abia dupa 1980, cand rasa a devenit dintr-o data populara, cand o multime de necunoscatori si-au luat astfel de caini si s-au apucat sa-i inmulteasca la voia intamplarii, au aparut si accidentele. Cainii care au fost autorii unor astfel de atacuri nu au fost caini de lupta, ci exact contrariul. Criteriile crescatorilor de pe vremuri au disparut complet odata cu bunul simt, si selectia nu s-a mai facut dupa gameness...
Din pacate, singura in stare sa faca acest lucru este lupta propriu-zisa dintre doi caini de rasa. Eu personal nu agreez ideea luptelor de caini, in special cand sunt bani la mijloc si valoarea acestora ajunge sa depaseasca importanta vietii cainelui. Daca as cunoaste alta metoda de a releva gameness-ul, sa spunem un test DNA, as promova foarte fericit aceasta metoda chiar acum. Dar testele genetice mai au mult de evoluat pana cand vor ajunge sa ne ofere asa ceva.
Asa sa fie. Totusi, prefer cainii game celorlalti.
La inceputul acestei povestiri am declarat ca nu sunt interesat sa aflu cat de game este cainele meu. De ce, ati putea intreba. De ce ar fi cineva interesat de acest lucru? In mod sigur, crescatorii sunt interesati, eu imi permit sa nu fiu pentru ca nu traiesc din caini. Cei care selectioneaza caini de rasa ar trebui sa fie, pentru ca gameness-ul se va pierde incet-incet, asa cum s-a intamplat la AmStaff si la Staffordshire Bull Terrier. Mai mult, s-ar putea sa dispara odata cu gameness-ul si atitudinea acestor caini fata de oameni. Asa ca orice crescator va trebui sa-si selectioneze atent cainii care vor deveni reproducatori.
Aceasta trasatura unica rasei a fost foarte greu de fixat, a durat aproape un secol si sute de mii de imperecheri selective pentru a produce pitbull-ul pe care il cunoastem azi. Si, desi a fost atat de greu obtinut, gameness-ul poate fi pierdut, cateodata chiar si de cainii unor buni crescatori. Daca imperechezi doi caini campioni, vei fi norocos daca doar unul sau doi dintre pui au aceeasi calitate ca si parintii. Prin traditie, munca crescatorilor a fost sa identifice acei caini si sa-i foloseasca in continuare in programul lor de selectie. Cateodata, insa, se intampla ca doi caini excelenti sa nu produca nici un pui care sa-i egaleze.
Asadar, prezenta gameness-ului nu are nimic de-a face cu luptele de caini. A pune un caine sa lupte nu ii va imbunatati cu nimic genele cu care s-a nascut. Dar daca ai fi un crescator interesat in pastrarea genelor dintr-o linie...ei bine, atunci e alta poveste.

(02-28-2013, 12:20 AM)NICK a scris: Nu este obligatoriu ca un caine bagat in ring sa fie game sau sa si-l demonstreze. Aveam un video cu un exemplu foarte bun in care un caine isi demonstra gamenessul in timpul unui meci. Era facut flenduri, nu se tinea bine pe picioare si totusi a plecat ghiulea din coltul sau sa atace adversarul. Bineinteles, s-a prabusit la mijlocul ringului.

Iarasi sunt foarte multi campioni care nu sunt sau nu se stie daca sunt game. Pur si simplu nu l-au demonstrat. Faptul ca au castigat 3 - 4 - 10 meciuri nu spune nimic despre gamenessul lor.

Multi nu inteleg chestia asta si cred ca orice caine care are 3 cicatrici pe el si 2w uri e game.
da nick asa este insa crescatorii adevarati au toti cainii din curte testati :)


(02-28-2013, 12:00 AM)DreadHead a scris: ...ori mai pe scurt definitia ar fi :
gamness = vointa de a reusi cu orice pret, chiar si cu pretul vietii, atunci cand sansele reusitei nu sunt de partea cainelui.

Logic, un caine care participa la weight pulling si se implica chiar daca nu poate clinti din loc kilogramele din urma lui, ar trebui considerat ca are acel gameness. Pe acesta nu il va forta nimeni sa traga kg alea dupa el, o face pentru ca vrea si are acea vointa de a nu renunta, adica gameness. In schimb in ring este pus de catre stapan si printre altele mai este atacat si de un alt caine. In acest context, cainele nu prea are de ales. Va lupta ca ii face placere, ca este disperat sa nu ii rupa "fasul" celalalt caine sau va baga coada intre picioare....
Eu as prefera un pit care se implica si ii ies ochii din cap si intestinele pe dos si se face una cu pamantul din cauza vointei de a nu renunta, chiar daca nu poate clinti kg din urma lui, decat unul care e considerat ca are acea vointa sau gameness pentru ca a participat la 2 sau 3 lupte si poate a muscat si a luptat pe viata si pe moarte din cauza disperarii si nicidecum a gamenessului.
Am mai avut ocazia sa ii aud pe unii ca isi considerau pitbullii din linii game si ca au acel gameness in ei, doar pentru ca au fost pusi de catre stapani sa atace diversi maidanezi, sau un alt exemplu, ca au castigat o lupta cu un alt pit. Pai in urma ce gamenesss au cainii aceia ? ca nimeni nu lea testat vointa la extrem..... Daca rupe un alt caine in 2 minute nu ai cum sa afirmi ca al tau are acel gamennes, pentru ca nu ia testat nimeni acea vointa/gamenessul..,, in cel mai bun caz poti afirma ca ai un caine mai puternic decat altul....
In urma si un maidanez daca este lasat intre patru pereti cu un alt caine sau chiar cu un pit, va lupta si el, tot pe viata si moarte, doar ca el o face din disperare fara a avea vreo legatura cu gamenessul.

prietene nu te supara pe mine dar mai bine taceai :)
exista arbitru, exista reguli, exista scratch, exista distante de la care pleaca cainii(daca nu pleaca nu il forteaza nimeni,nu are voie nimeni sa ii intarate sa tipe la scratchuri trebuie sa fie liniste sa vada daca cainele mai vrea sa plece,si cand se pun in ring nu se intarata cainii) W.urile nu au nici o treaba cu testul gameness nu inseamna agresivitate, un caine agresiv nu e neaparat si game, un ch daca nu e testat nu e game,un caine docil poate sa fie game... testul game nu e pe viata si pe moarte pentru ca nu il lasi sa se ajunga pana acolo.
^Daca rupe un alt caine in 2 minute nu ai cum sa afirmi ca al tau are acel gameness, cu maidanezii,cu patru peretii,pitbull coada intre picioare^ de unde le scoti prietene?
ce vorbim noi si unde ajungi tu?
#63
"da nick asa este insa crescatorii adevarati au toti cainii din curte testati "
daca ar fi asa de ce vedem caini care se opresc?
un caine testat nu este la fel ca un caine care a trecut testul in ring.sant 2 metode diferite.una este sa testezi tu cainele in curte si alta este sa se lupte in ring 2-3-4 ore.foarte multi caini game mor in ring si asta pentru ca stapanul nu are aceea sclipire de inteligenta sa opreasca meciul si iarasi o parte din caini testati in ring chiar daca sia dovedit gamenessul mor dupa aceea datorita ranilor si care este afacerea?s-a dovedit ca este game dar pentru ca nu a oprit meciul la timp a pierdut cainele.sant cazuri si cazuri totul tine de experienta crescatorului si cat de capabil este sa isi dea seama cand trebuie oprit un meci.
#64
(02-28-2013, 03:46 AM)alex bluepit a scris: nu are voie nimeni sa ii intarate sa tipe la scratchuri trebuie sa fie liniste sa vada daca cainele mai vrea sa plece,si cand se pun in ring nu se intarata cainii)

De unde atata bucurie. Uita-te si tu prin filmari si vezi cum se tipa si se incurajeaza cainii.
[b]Education's purpose is to replace an empty mind with an open one.[/b]
#65
(02-28-2013, 09:11 AM)NICK a scris: De unde atata bucurie. Uita-te si tu prin filmari si vezi cum se tipa si se incurajeaza cainii.Te inseli Nick, exista unu care spune "Liniște va rog" la fel ca la tenis si toată lumea tace :)

#66
(02-28-2013, 08:39 AM)nicu a scris: "da nick asa este insa crescatorii adevarati au toti cainii din curte testati "
daca ar fi asa de ce vedem caini care se opresc?
un caine testat nu este la fel ca un caine care a trecut testul in ring.sant 2 metode diferite.una este sa testezi tu cainele in curte si alta este sa se lupte in ring 2-3-4 ore.foarte multi caini game mor in ring si asta pentru ca stapanul nu are aceea sclipire de inteligenta sa opreasca meciul si iarasi o parte din caini testati in ring chiar daca sia dovedit gamenessul mor dupa aceea datorita ranilor si care este afacerea?s-a dovedit ca este game dar pentru ca nu a oprit meciul la timp a pierdut cainele.sant cazuri si cazuri totul tine de experienta crescatorului si cat de capabil este sa isi dea seama cand trebuie oprit un meci.
Nicu asta a spus si cel din articol si am spus si eu, eu sunt de accord dar pana la o anumita limita(tocmai cainii trebuie opriti la timp), nu este nici o inteligenta pentru crescator, sunt unii care pur si simplu nu vor si nu stiu sa piarda si de asta nu opresc meciul, nu e asa greu sa vezi cand un caine numai poate si trebuie oprit. Da mai sunt si caini care se opresc ptr ca nu au fost testati, sau testul facut nu a fost asa de hard cu meciul in care sa ajuns de sa oprit cainele, crescatorul urmarind abilitatile bune de lupta ale cainelui si mai putin gamnessul,daca erati atenti si in articol spune ca in timp se poate pierde din gameness unii crescatorii fiind mai atenti la abilitatile de lupta decat la adevaratul gameness(cu wp zice clar unde o sa ajunga rasa daca sunt selectati dupa wp)...

(02-28-2013, 09:11 AM)NICK a scris: De unde atata bucurie. Uita-te si tu prin filmari si vezi cum se tipa si se incurajeaza cainii.
ce zic eu si ce ziceti voi.. Tipetele sunt in timpul meciului,Nick am zis clar la SCRATCH (cand ambii caini sunt tinuti in colt unul cu spatele si celalatl cu fata) atunci cainele e tinut si da clousse daca in tribuna e galagie albitru le zice sa faca liniste(desii in tribuna trebuie sa fie liniste si pe durata meciului),sa vada daca cainele pleaca, la scratchuri cainele nu are voie sa fie intaratat si motivat sa plece, handlerul il tine si doar ia ambele maini de pe el.
Dar nici nu stiu de ce tot ajungeti voi la lupte si incercati tot la lupte sa ajungeti.
Va rog sa intelegeti un test game e diferit de o lupta. Eu incerc sa va spun despre testul game nu despre lupta.
^Si singurul test din pacate, singura in stare sa faca acest lucru este lupta propriu-zisa dintre doi caini de rasa. Eu personal nu agreez ideea luptelor de caini^
#67
(02-28-2013, 08:39 AM)nicu a scris: "da nick asa este insa crescatorii adevarati au toti cainii din curte testati "
daca ar fi asa de ce vedem caini care se opresc?
un caine testat nu este la fel ca un caine care a trecut testul in ring.sant 2 metode diferite.una este sa testezi tu cainele in curte si alta este sa se lupte in ring 2-3-4 ore.foarte multi caini game mor in ring si asta pentru ca stapanul nu are aceea sclipire de inteligenta sa opreasca meciul si iarasi o parte din caini testati in ring chiar daca sia dovedit gamenessul mor dupa aceea datorita ranilor si care este afacerea?s-a dovedit ca este game dar pentru ca nu a oprit meciul la timp a pierdut cainele.sant cazuri si cazuri totul tine de experienta crescatorului si cat de capabil este sa isi dea seama cand trebuie oprit un meci.

Eu nu cred ca sunt foarte multi caini care mor in ring sau dupa pentru ca meciul nu e oprit la timp ... cred ca sunt putini aia asa numiti "dead game". Ca sunt cazuri si cazuri ai dreptate Nicu, dar sa nu uitam ca sub anumite circumstante si in anumite conditii si unii dintre cei mai cunoscuti game-ari s-au oprit si se pot opri. Asta inseamna ca nu au fost game ? Nu, doar ca putini sunt dead game. De asta spunem ca gradul de gameness la pitbull nu se poate compara cu cel intalnit la alte rase si testat la alt mod decat cel clasic.
[IMG]http://i.imgur.com/Brk5xxa.jpg[/IMG]
#68
alex bluepit -> "prietene nu te supara pe mine dar mai bine taceai.......cu maidanezii,cu patru peretii,pitbull coada intre picioare^ de unde le scoti prietene?
ce vorbim noi si unde ajungi tu? "

...stai linistit, nu am de ce sa ma supar.
Poate intr-o buna zi cineva va avea rabdare sa-ti explice pe intelesul tau cum sta treaba cu gamenessul. Eu nu imi propun sa iti spulber fanteziile si scenariile.... si oricum nu as avea nici o sansa, daca tu din tot ce am scris ai retinut doar maidanezi, patru pereti si pitul cu coada intre picioare :)
#69
(02-28-2013, 01:11 PM)Lukian a scris: Eu nu cred ca sunt foarte multi caini care mor in ring sau dupa pentru ca meciul nu e oprit la timp ... cred ca sunt putini aia asa numiti "dead game". Ca sunt cazuri si cazuri ai dreptate Nicu, dar sa nu uitam ca sub anumite circumstante si in anumite conditii si unii dintre cei mai cunoscuti game-ari s-au oprit si se pot opri. Asta inseamna ca nu au fost game ? Nu, doar ca putini sunt dead game. De asta spunem ca gradul de gameness la pitbull nu se poate compara cu cel intalnit la alte rase si testat la alt mod decat cel clasic.

stiti unde nu faceti voi diferenta?un caine game se poate descoperi doar daca se intalneste cu un caine la fel.nu vorbiti aiurea de game ca chiar nu intelegeti nimic.game nu inseamna 16-17 sau 30 de kg.un caine game este game peste tot si atat.adu la mine un caine cate este game de pana in 20 de kg si iti arat ca se duce pulii game-ul din el.gamenessul il poate dovedi un caine doar in anumite circumstante nu peste tot si daca este sa luam lucrul real orice caine game care se bate cu un caine peste categoria lui si ma refer la diferenta de 3-4 kg acel caine game in 90 la suta din cazuri se opreste sau moare.game-ul il testezi doar pe doi caini egali in rest sant caini care la o categirue mai mare pierzi ori cainele ori jocul lui si atunci ce se mai poate zice?ca a fost game in alt meci si in altul nu?
#70
Dreadhead : eu nu am retinut nimic din ce ai scris tu,ti.am zis numai unele abertii scrise de tine. N.ai ce sa explicit tu vere,despre gameness, a explicat destul de bine acest articol, citeste.l tu de cateva ori,scoate.ti ideile principale si pune.te si studiaza.l. Bafta, sa fi sanatos :)
#71
(02-28-2013, 04:40 PM)nicu a scris: stiti unde nu faceti voi diferenta?un caine game se poate descoperi doar daca se intalneste cu un caine la fel.nu vorbiti aiurea de game ca chiar nu intelegeti nimic.game nu inseamna 16-17 sau 30 de kg.un caine game este game peste tot si atat.adu la mine un caine cate este game de pana in 20 de kg si iti arat ca se duce pulii game-ul din el.gamenessul il poate dovedi un caine doar in anumite circumstante nu peste tot si daca este sa luam lucrul real orice caine game care se bate cu un caine peste categoria lui si ma refer la diferenta de 3-4 kg acel caine game in 90 la suta din cazuri se opreste sau moare.game-ul il testezi doar pe doi caini egali in rest sant caini care la o categirue mai mare pierzi ori cainele ori jocul lui si atunci ce se mai poate zice?ca a fost game in alt meci si in altul nu?

Sincer nu inteleg ce vrei sa spui mai sus. Spui ca "un caine game este game peste tot si atat" dupa care "iti arat ca se duce pulii game-ul din el"... Nu e acelasi lucru vorbind strict de gameness cand un caine se opreste si altul moare ... ce vorbim aiurea si nu intelegem nimic ? Un caine game e game in orice conditii si in orice categorie, si va lupta si cu unul mai mare si probabil va muri, dar nu se va opri.
[IMG]http://i.imgur.com/Brk5xxa.jpg[/IMG]
#72
un caine testat a fost la mine in curte si sa oprit intr-un minut

#73
(02-28-2013, 05:11 PM)nicu a scris: un caine testat a fost la mine in curte si sa oprit intr-un minut

nicu atunci inseamna ca a fost testat la weight pulling :))
#74
Pai si care e legatura ? Clar ca acel caine nu era game, testul probabil a fost la misto ... cu alt caine slab, si un maidan duce mai mult de 1 minut, nu se poate vorbi de nici un gameness in exemplul tau.
[IMG]http://i.imgur.com/Brk5xxa.jpg[/IMG]
#75
Nu ai nici o garantie 100% ca un caine testat care si-a dovedit gamenssul nu se va opri niciodata in toata "cariera" lui.
[b]Education's purpose is to replace an empty mind with an open one.[/b]


Posibile subiecte inrudite...
Subiect: Autor Raspunsuri Vizualizari: Ultimul mesaj
  The Pit Dog Ama 2 742 01-26-2019, 09:17 AM
Ultimul mesaj: dignitas1980
  Greutate Ion199800 0 405 05-19-2018, 08:57 AM
Ultimul mesaj: Ion199800
  La Braila... Andrei Serbanescu 4 697 12-04-2017, 02:12 PM
Ultimul mesaj: uzzynaru
  SEARCY JEFF &WALLACE ’S KING COTTON Ama 0 693 05-14-2017, 10:15 AM
Ultimul mesaj: Ama
  Oldies but Goldies game_dog 2 707 04-07-2017, 10:26 AM
Ultimul mesaj: game_dog

Saritura forum:


Utilizator(i) care navigheaza in acest subiect: 1 Musafir(i)
1. Royal Canin (29%)
2. Bosch (12%)
3. Purina Pro Plan (12%)
4. Acana (10%)
5. Alta marca (37%)

Cainele tau ce mananca? Voteaza aici!
Ultimele subiecte
O mica parere,doar de cur...

Mesaj postat de: Bossniac
05-16-2019
» Raspunsuri: 3
» Vizualizari: 2035
Zaja

Mesaj postat de: bidziiil
04-25-2019
» Raspunsuri: 13
» Vizualizari: 2541
Zebo [Bucuresti]

Mesaj postat de: game_dog
04-10-2019
» Raspunsuri: 132
» Vizualizari: 21673
Canin rupt

Mesaj postat de: NeculaIonut
03-07-2019
» Raspunsuri: 0
» Vizualizari: 724
Baki.tm.John.B

Mesaj postat de: dignitas1980
03-06-2019
» Raspunsuri: 1
» Vizualizari: 1126
cum sa ma joc cu el

Mesaj postat de: tyson5
02-28-2019
» Raspunsuri: 5
» Vizualizari: 1777
Lord [Pitbull x Boxer]

Mesaj postat de: Miha A-staff
02-25-2019
» Raspunsuri: 4
» Vizualizari: 1606
Brutus [Republica Moldova...

Mesaj postat de: easy peasy
02-24-2019
» Raspunsuri: 89
» Vizualizari: 14548
Zeus

Mesaj postat de: Bossniac
02-14-2019
» Raspunsuri: 4
» Vizualizari: 1154
Anubis(Cluj-Napoca)

Mesaj postat de: Danutzu85
02-08-2019
» Raspunsuri: 60
» Vizualizari: 10675