Evaluarea subiectului:
  • 16 voturi - 3.94 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ce Rasa Este Cainele Meu?
#76
Nicu, standardul la bulldogul american nu e la fel de strict ca si la alte rase. exista caini de 30 si unpic de kg. si exista si caini de peste 40 kg. Bulldogii se impart in mai multe categorii si in general cei mai intalniti sunt hibrizii.
Categoriile ar fi in felul urmator:
- Johnson type (cel clasic)
- Scott type (cel standard sau cel de perfermanta)
- Old Southern White
- Painter sau Margentina type
- Hibrizii
Ultimii, hibrizii, sunt rezultatul mixarii tuturor celor 4 tipuri de bulldogi. Iar rezultatul mixului depinde de ce isi doreste catelarul, un caine mai masiv, ceva mai puturos ori unul mai agil si mai atletic.
uite si cateva poze cu diferentele dintre ei si categoriile in care sunt incadrati:
http://pitbullclub.ro/bulldog-ul-american-aka-ambull
#77
puii rezultati din caini mix sant mix nu hibrizi tocmai pentru ca nu apartin unei rase distincte.hibrid inseamna cand imperechiezi 2 rase total diferite.caini astia scosi din mixuri sant corcituri de mixuri cu bulldogi asta este realitatea cainilor.corcituri.cand imperechiezi 2 caini si sant si ei mixuri deja sant corcituri autentice dar care au o anumita structura si infatisare.(muschi,par scurt,cap mare,patrat,falcos,etc.)

hibrid este un caine cu un lup sau cu o hiena sau ceva asemanator dar separati ca rasa.o rata cu un curcan etc.
#78
Ai dreptate in mare parte.
Totusi buldogii sunt corciti sau mixati ei intre ei, nu cu alte rase (spre exemplu, ca si cum ai mixa doua linii diferite de pitbulli) si chiar si acei hibrizi sunt considerati apartinand rasei bulldog american si multi au peduri si drept de monta.
Nu eu am facut standardele astea si nu eu i-am botezat hibrizi. Au facut-o americanii, daca ei nu au avut imaginatie sa ii eticheteze altfel, acum asa le spun si eu :)
Ideea e ca din doi bulldogi hibrizi vor iesi tot bulldogi hibrizi si din orice alt tip de bulldog american mixat cu un altul de alt tip, vor iesi tot bulldogi si cu temperament de bulldog, spre deosebire de alte mixuri sau experimente si neatentii unde se poate sa apara tot felul de caini care nici macar nu vor semana la maturitate cu parintii lor.
Au si bulldogii o istorie in urma lor si au fost si mai sunt cativa catelari care s-au si se ocupa de aceasta rasa, altfel nu ar fi recunoscuti ca si rasa.
Bulldogul se vrea a fi un caine pentru lucru, de aceea probabil nu se pune accent pe aspectul lor si de aceea sunt atat de diferiti. Ca si in cazul pitului si la bulldog e mai important temperamentul cainelui. Ceea ce in opinia mea e un lucru de admirat.
#79
americani vrea intodeauna sa faca sau sa creeze ei cate o rasa si o cam dau in laturi mai mereu plus ca le da si niste denumiri care sant departe de realitate.
un hibrid real este cainele lup ceh.asta este un hibrid nu corciturile alea scoase din corcituri.lollol
#80
(05-21-2013, 09:27 PM)nicu a scris: americani vrea intodeauna sa faca sau sa creeze ei cate o rasa si o cam dau in laturi mai mereu plus ca le da si niste denumiri care sant departe de realitate.
un hibrid real este cainele lup ceh.asta este un hibrid nu corciturile alea scoase din corcituri.lollol

Ai dreptate in mare parte cu parerea ta despre americani, dar trebuie sa recunosti ca, "corciturile" astea de mai sus, cu pedigree totusi nu fac parte din kixurile lor ... hibrizi, corcituri cum ar fi, arata intr-un mare fel si daca mai si au temperament pentru ce se cere de la ei, atunci pot da clasa multor caini de rasa pura plimbati prin expo si concursuri cum se intampla in zilele noastre ... Thumbs Down
[IMG]http://i.imgur.com/Brk5xxa.jpg[/IMG]
#81
lukiane nu am zis ca sant urati caini doar ca nu au nici o rasa ca vpr ei sa le zica hibrizi asta este cu totul altceva dar nici nu sti la ce sant buni sau ce calitati au caini.sant frumosi dar cred ca mai bine isi vedeau de treaba lor si lasau rasele asa cum sant ca foarte multe dintre ele sant stricate.
ei au trecut acolo o femela ca american bulldog si nu are treaba cu rasa pura sant foarte curios daca sant si recunoscuti de vreo asociatie.cat despre pedd este un pedd ca si la pitt.pana nu vad unul recunoscut caini astia sant in opinia mea corcituri reale.
#82
Nicu, bulldogul are calitati, este un foarte bun caine de paza si atac, un vanator desavarsit si se descurca foarte bine si in concursurile sportive. E un caine de lucru, nu a fost creat sa fie plimbat prin expozitiile de frumusete, la fel ca Jagd Terrierul, sigurul terrier care nici in ziua de azi nu si-a pierdut gamenessul si nu se doreste de la el a fi un caine frumos care sa defileze in expozitii de frumusete ci unul capabil sa depuna efort si sa vaneze. Nu pot spune acelasi lucru despre multi alti terrieri care s-au transformat majoritatea din ei doar in niste exemplare plimbate prin expozitii de frumusete.
Nici eu nu ii apreciez pe americani si printre putinele lor realizari, eu as spune ca se afla si bulldogul american.
Dupa ce englezii si-au batut joc de bulldogul englez, americanii au incercat sa il readuca la viata sau la forma lui initiala, punand accent si pe temperamentul bulldogului old school nu doar pe aspect. Multi considera bulldogul american a fi o incercare de a resuscita ce a fost bulldogul englez in vremurile de demult.
E adevarat pe de alta parte ca si crescatorii de bulldogi se impart in doua categorii, cei seriosi si extremistii, cei care incearca sa creeze un caine cat mai dolofan si cat mai leguma si in mintea lor asa ar trebui sa arate un bulldog.

Uite cateva randuri interesante si despre pedigree si asociatiile unde sunt recunoscuti ca rasa :

"Istoria modernă a rasei consemnează cum promotorii si crescătorii salvatori ai rasei au încercat să integreze propriile registre de origine la asociatii canine americane ca UKC, NKC, ARF si la sfîrsitul anilor ’80 ai secolului trecut în registrul exclusiv de rasă A.B.A. si apoi altele.
Cu timpul s-au constituit registre de origine si în Europa cum ar fi ARFE, EKC ABEU.

Crescătorii seriosi de oriunde fac montele astfel încît să se tină evidenta selectiei făcute de ei într-o carte de origine reputată.

În cazul nostru, la SJKids’ American Bulldog Kennels am ales să colaborăm cu A.B.A. din Statele Unite ale Americii. Avem în tară crescători care colaborează cu EKC, NKC, ABEU. Acest lucru ne arată că în mod sigur cel care vrea să cumpere un american bulldog cu origine atestată are de unde alege si că nu există scuză pentru a cumpara unul fără pedigree.

Proprietarul canisei accesează site-ul si îsi ia de acolo formularele de completat pentru declaratia montei. E bine să facă acest lucru înainte de montă, mai ales dacă masculul se află în altă localitate, pentru că proprietarul acestuia trebuie să semneze actul.
Acest act completat după nasterea puilor se trimite la adresa de contact înscrisă pe formular urmărind cu atentie să fie incluse toate cele cerute.
Dacă totul este bine, proprietarul cuibului de bulldogei primeste cîte un certificat de înregistrare pentru fiecare pui. Acesta va fi predat fiecărui cumparător si semnat corespunzător pentru a atesta ca vînzarea a avut loc. Dacă un certificat nu este semnat de crescătorul cuibului înseamnă că pentru acel pui nu se va elibera pedigree.
Proprietarul puiului va trimite certificatul primit de la crescător în S.U.A. la ABA urmînd întocmai indicatiile si va primi pedigree-ul pe cîte generatii în urmă doreste, un certificat de proprietate care poate servi la eventuala înstrăinare a cîinelui si o fisă de analiză a selectiei genetice."

Sursa : http://bulldogamerican.wordpress.com/201...n-bulldog/
#83
(05-22-2013, 06:18 AM)nicu a scris: lukiane nu am zis ca sant urati caini doar ca nu au nici o rasa ca vpr ei sa le zica hibrizi asta este cu totul altceva dar nici nu sti la ce sant buni sau ce calitati au caini.sant frumosi dar cred ca mai bine isi vedeau de treaba lor si lasau rasele asa cum sant ca foarte multe dintre ele sant stricate.
ei au trecut acolo o femela ca american bulldog si nu are treaba cu rasa pura sant foarte curios daca sant si recunoscuti de vreo asociatie.cat despre pedd este un pedd ca si la pitt.pana nu vad unul recunoscut caini astia sant in opinia mea corcituri reale.

Se pare ca exista si ped pe hartie recunoscut, in momentul in care voi avea o copie a lui il voi posta. Cum zicea si Dread, ca si la pit sunt mai multe linii care dupa infatisare nu zici ca fac parte din aceeasi rasa, dar asta nu inseamna neaparat ca sunt corcituri.
[IMG]http://i.imgur.com/Brk5xxa.jpg[/IMG]
#84
dreadhead tu vorbesti acolo de bulldogi ca sant recunoscuti nu de amestecaturile astea de caini.

lukiane.un caine scos din mixuri este corcitura.un bandog este un mix nu un hibrid tocmai pentru ca este scos din 2 rase distincte si pure.in momentul cand imperechiezi tu cateaua ta bandog cu un alt mix caini aia sant corcituri nu hibrizi nu bandogi nimic altceva decat corceli reusite.
#85
Citat:lukiane.un caine scos din mixuri este corcitura.un bandog este un mix nu un hibrid tocmai pentru ca este scos din 2 rase distincte si pure.in momentul cand imperechiezi tu cateaua ta bandog cu un alt mix caini aia sant corcituri nu hibrizi nu bandogi nimic altceva decat corceli reusite.

Ok, ce zici tu mai tine si de interpretarea fiecaruia ... atunci si diferitele linii de bandogi si alte cateva rase obtinute mai recent le putem include la corcituri, mixuri, potai Big Grin Eu asta intreb, cand toti cainii dintr-un ped, sa presupunem autentic sunt inclusi ca facand parte din aceeasi rasa chiar si din mai multe tipuri/linii/variatii ai aceleasi rase, tot ca si corcituri ii vedem ? Corcitura dpmdv e un caine caruia nu i se cunosc sau recunoasc rasele din care se trage. La mixuri si hibrizii (la care multi se refera ca mutts, potai) se cunosc rasele din care se trag. Corect sau nu prea ?
[IMG]http://i.imgur.com/Brk5xxa.jpg[/IMG]
#86
corect si nu prea.corcitura sau hibiridul este ce provine din 2 rase diferite.mix este un amestec de rase.cand amesteci un caine de rasa si alt caine care provine din diferite incrucisari ala este un mix nu hibrid nici altfel.
cand amesteci 2 rase diferite este corcitura sau hibrid.ei au scris acolo bulldog in dreptul rase cand nu are nici o legatura macar ca aspect cu un bulldog.eun le-am zis corcituri si cand am zis asta am facut referire direct la javra pentru mine asta sant niste caini care au la activ 10 feluri de mixuri si caini de rasa.rezulta o javra cu aspect.
referitor la pedd ai un exemplu aici pe forum ala cu don care cainele ala nu este pitbull si ia facut pedd.
retrag tot ce am zis pana acum ca sant corcituri caini de mai sus am gresit saltand asa mult caini aia.sant javre cu pedd facut de uni care fac experienta pe caini,la fel ca bully aia deformati si au si pedd.
#87
cocituri, mixuri, javre.... indiferent ce or fi bulldogii astia ""hibrid type"" sunt frumosi tare de tot Thubs Up si asa mi-ar place unul (daca as avea spatiul si timpul necesar)... si nu mi-ar pasa catusi de putin cat de mix sau javra este :)) Si cred ca sunt caini mult mai sanatosi in general decat multe alte rase recumoscute de FCI...
Spre deosebire de bully aia deformati si cu probleme de sanatate inca din faza de embrion Sad
#88
Nicu -> "cand amesteci un caine de rasa si alt caine care provine din diferite incrucisari ala este un mix nu hibrid nici altfel.cand amesteci 2 rase diferite este corcitura sau hibrid"

Pai, astia de se considera bulldogi americani nu sunt corciti si nici mixati cu alte rase. Sunt mixati doar bulldogii intre ei.
Cum sunt si alte rase ca teckelii, care se impart si ei in trei categorii, cel cu par scurt, cel cu par lung si cel sarmos; jagd terrierii se impart si ei in doua categorii, cel cu par scurt si cel cu par sarmos; labradorul e impartit si el in 3 categorii, cel auriu, cel negru si cel ciocolatiu; etc., asa si bulldogii americani sunt impartiti in cinci categorii, unii mai grei si mai butucanosi iar altii mai atletici.
Ca si celelalte trei rase enumerate mai devreme si bulldogi americani sunt recunoscuti ca rasa si au pedigree, chiar si pe hartie si spre deosebire de AmBully-i, bulldogii americani au o istorie in spatele lor.
Arborele genealogic si puritatea rasei poate fi verificat la fiecare bulldog american in parte, daca este inscris la A.B.A (cea mai la indemana solutie de a obtine un ped. chiar daca nu locuiesti in state) indiferent de categoria din care face el parte, hibrid, scott, johnson, osw sau painter...,

Uite un alt exemplu, daca mixezi un red nose cu un zwettler, puii sunt corciti ? Nu prea, tot pitbulli vor fi, doar ca ai mixat doua linii diferite.
#89
(05-22-2013, 05:44 PM)DreadHead a scris: Uite un alt exemplu, daca mixezi un red nose cu un zwettler, puii sunt corciti ? Nu prea, tot pitbulli vor fi, doar ca ai mixat doua linii diferite.

pai si cum sant hibrizi daca sant mixati din aceiasi rasa?in fine nici mix nu le poti zice daca sant facuti intre caini de aceiasi rasa.dar hibrid?
#90
Nicu -> "pai si cum sant hibrizi daca sant mixati din aceiasi rasa?in fine nici mix nu le poti zice daca sant facuti intre caini de aceiasi rasa.dar hibrid?"

Cred ca pe noi cuvantul hibrid ne-a cam bagat unpic in ceata.
Exista un singur bulldog american, doar ca acesta se imparte in mai multe linii. Fiecare catelar la un moment dat si-a botezat propria linie de caini pe care ii crestea ca sa poata face diferenta de restul exemplarelor. Nenea John D. Johnson si-a botezat linia de bulldogi "johnson type", nenea Alan Scott si-a botezat linia de bulldogi "scott type", un alt fermier (numele lui imi scapa acum) care aprecia luptele intre caini si isi folosea bulldogii pentru acest sport si-a botezat linia "painter/margentina type" iar un altul care a fost lipsiti de imaginatie si-a botezat linia de bulldogi "hibrid type".
Hibrid e doar un nume sau eticheta, buldogii aceia nu au nici o legatura cu hibrizii.
Ai dreptate cand spui ca sensul cuvantului hibrid ar fi mixarea unui animal salbatic cu unul domestic.
Revenind la subiect, puii dintr-un bulldog + o alta rasa = mix sau metis/corceala.
Insa daca un bulldog "scott type" va fi montat cu un "johnson type" rezultatul va fi "hibrid type" pentru ca ai mixat doi caini din linii diferite, dar care fac parte din aceasi rasa iar daca montezi doi "scott type" puii vor fi considerati "scott type" si tot asa mai departe. Exista doar un singur bulldog american care se imparte in mai multe linii si atat vreme cat montele se fac intre bulldogi si nu alte rase, sunt considerati bulldogi.


Posibile subiecte inrudite...
Subiect: Autor Raspunsuri Vizualizari: Ultimul mesaj
  Neastâmpărat (Anubis) 00Robert01 0 614 09-06-2019, 06:49 PM
Ultimul mesaj: 00Robert01
  alegere pui din cuib apbt razvan2b3 3 3,891 09-01-2019, 10:46 PM
Ultimul mesaj: deathspell5
  Ce rasa este câinele meu? AurasOprea 0 822 07-28-2019, 08:14 PM
Ultimul mesaj: AurasOprea
Thumbs Down Câinele meu a mâncat ceva... 00Robert01 1 986 07-16-2019, 10:11 AM
Ultimul mesaj: dignitas1980
  O mica parere,doar de curiozitate Alina197723 4 4,859 06-10-2019, 05:40 PM
Ultimul mesaj: deathspell5

Saritura forum:


Utilizator(i) care navigheaza in acest subiect: 7 Musafir(i)
1. Royal Canin (29%)
2. Bosch (12%)
3. Purina Pro Plan (12%)
4. Acana (10%)
5. Alta marca (37%)

Cainele tau ce mananca? Voteaza aici!
Ultimele subiecte
playbull open show - 5 ap...

Mesaj postat de: stojann
10-16-2019
» Raspunsuri: 3
» Vizualizari: 1453
Cuib Sonic Boom & Zaja

Mesaj postat de: bidziiil
10-09-2019
» Raspunsuri: 6
» Vizualizari: 1483
Gaturi si spinari.

Mesaj postat de: alexander_bms
10-02-2019
» Raspunsuri: 12
» Vizualizari: 6047
Cupare urechi

Mesaj postat de: alexander_bms
10-02-2019
» Raspunsuri: 2
» Vizualizari: 1439
Neastâmpărat (Anubis)

Mesaj postat de: 00Robert01
09-06-2019
» Raspunsuri: 0
» Vizualizari: 614
alegere pui din cuib apbt

Mesaj postat de: deathspell5
09-01-2019
» Raspunsuri: 3
» Vizualizari: 3891
PitBoxer neascultător

Mesaj postat de: lordel
08-31-2019
» Raspunsuri: 1
» Vizualizari: 615
Rollo

Mesaj postat de: deathspell5
08-25-2019
» Raspunsuri: 48
» Vizualizari: 16793
Canise Pitbull

Mesaj postat de: deathspell5
08-25-2019
» Raspunsuri: 57
» Vizualizari: 24494
Red nose? / Pitbull?

Mesaj postat de: alexander_bms
08-23-2019
» Raspunsuri: 2
» Vizualizari: 1114