Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dog Argentinian
#1

.jpg   c81e05db1fffb7cdc608ed4f5fee4156.jpg (Marime: 83.85 KB / Descarcari: 667)

Caini de paza temperamentali si curajosi extrem de potriviti pentru paza curtilor, ceea ce-i recomanda fiind gradul ridicat de inteligenta cat si simtul teritorial.

Alte denumiri: Argentinian Mastiff, Argentine Dogo;

Aşteptarea de viaţă: 11 - 12 ani; unii pot ajunge la 16 ani;

Ţara de origine: Argentina;

Înălţime: 58 –68 cm la masculi şi la femele;

Greutate: 37 – 60 kg la masculi şi femele;

Culoare: alb cu posibile urme de culoare închisă permise la nivelul capului;

Blana: scurtă, deasă, lucioasă;

Năpârlire: moderată;

Mediul de a trai: Dog-ul Argentinian iubeşte să se afle în interior cu familia, stând liniştit pe canapea. Simte nevoia unei curţi îngrădite de dimensiuni medii unde să alerge şi să se joace; dar fiţi atenţi să aibă parte de umbră pentru că sunt sensibili la insolaţii. Stăpânii ideali ai acestei rase de caini sunt persoane active, cu experienţă în ceea ce priveşte creşterea cainilor, cu case în zonele rurale sau suburban.

Istoric

Rasa de caini Dog Argentinian a fost creat în Argentina spre sfârşitul anilor 1920 de doctorii Antonio şi Agustin Nores Martinez, vanatori avizi şi amatori de creşterea cainilor. Iniţial a fost creat pentru a fi folosit ca şi caine de vanatoare pentru pume şi jaguari, precum şi ca gardieni de familie. Ca şi caine de paza, Dog-ul Argentinian nu este de aşteptat să latre ca semn de avertizare că se apropie străini şi să îi oprească, dar să facă acest lucru prin determinare şi angajarea în luptă până la moarte cu intruşii dacă este necesar. Această determinare include trecerea peste obstacole precum răni sau accidentări din timpul bătăii. Astfel, gradul de rezistenţă la durere este foarte mare la această rasa. O altă trăsătură valoroasă la cainii Dog Argentinian este blana sa albă, care este capabilă să refracte lumina solară şi căldura, în loc de a o absorbi. Din păcate este sensibil la căldura extremă şi predispus la insolaţii. La baza acestei rase de caini se află Old Cordoba Fighting Dog (Vechiul caine de luptă de Cordoba), o rasa acum dispărută. Este cunoscut pentru un singur lucru la care el este bun, luptele de caini. Mai târziu au fost adăugate şi alte rase la încrucişare pentru obţinerea acestei rase. Aceste rase sunt Mastiff, Bulldog, Boxer, English Pointer, Bull Terrier, Old English Bulldog, Mastiffs, Dog-ul De Bordeaux, Harlequin Great Dane, Pyrenean Mastiff şi Irish Wolfhounds. Astfel, s-a creat un caine pe care doctorul Martinez îl urmărea. Dogul are tenacitatea, rezistenţa, încrederea, abilitate de a fi dresat, instincte de gardian, viteză şi un miros remarcabil. Primele standarde în ceea ce priveşte rasa Dog Argentinian au fost trasate în 1928. Şi astăzi rasa de caini Dog Argentinian este folosită pentru lupte şi pentru vanatoare în Argentina şi este popular în Europa, mai ales în Germania. Dar acestea nu sunt singurele folosiri ale rasei, ci mai au talente pentru detectarea narcoticelor, munca de poliţie şi pentru ghidarea persoanelor oarbe.

dog argentinian de vanzare in Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara, Craiova, Constanta, Iasi, Arad, Bacau, Piatra Neamt, Galati, Targu Mures, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava etc.

Descriere

Rezistenţa acestor caini este asemănătoare cu cea a strămoşului său Irish Wolfhound. Se aşteaptă ca aceşti caini să urmărească mistreţi sălbatici pe orice fel de teren, să-i atace şi să-i imobilizeze până la venirea vânătorilor. Sunt capabili de viteze incredibile pe distanţe scurte şi este recunoscut pentru parcurgerea unor distanţe mari la galop. Cainii Dog Argentinian sunt exemplare de talie mare, alb, cu blană moale care dă impresia de putere numai prin ţinuta sa. Corpurile lor sunt relativ lungi şi sunt înalţi, femelele fiind puţin mai lungi la corp decât masculii. Craniul lor mult mai pătrăţos, uşor arcuit, cu un nas negru cu puţin roz. Urechile la Dog Argentinian sunt lăsate în jos de la natură, dar de obicei vor fi tăiate mai ales la cainii pentru expoziţii. Din mai multe motive, este rezultatul încrucişării a zece rase cunoscute de caini. Poate arăta foarte fioros, dar în spatele acestei măşti se ascunde un temperament prietenos. Dog-ul Argentinian doreşte mult contact fizic cu membrii familiei de adopţie. Aşa cum se spune, un Dog Argentinian nu va sta niciodată aşezat la picioarele stăpânului, ci pe picioarele lui. Sunt caini de paza de încredere pentru familii, interesaţi de orice activitate care presupun mişcare şi să fie alături de membrii familiei. Sun foarte protectori faţă de familia sa şi sunt dispuşi să facă orice pentru a-i păzi. Musafirii nepoftiţi nu ar trebui să se apropie de aceşti caini fără o introducere din partea stăpânului. Dacă ei detectează o ameninţare directă la adresa unuia dintre membrii familiei vor acţiona prompt şi rapid pentru a proteja persoana. la care acesti caini tin. Sunt de încredere cu protecţia familiei, plini de afecţiune cu familia şi prietenii lor, inteligenţi. Sunt uşor de dresat, buni cu copiii şi adoră să fie centrul atenţiei.

Temperament

Cainii Dog Argentinian nu sunt hiperactivi, dar catelusii sunt foarte iscoditori şi continuă să investigheze totul pe cont propriu. Sunt caini excelenţi pentru vanarea de animale de talie mare, sunt prietenoşi cu oamenii, mai ales faţă de copii. Sunt buni ca şi caini de paza şi protecţie, de încredere şi docili, sunt ideali şi pentru ghidarea peroanelor oarbe. Sunt plini de afecţiune şi iubire faţă de familia de adopţie; adoră compania oamenilor indiferent de activitatea pe care o efectuează. Sunt firi inteligente, curioase, uşor de dresat şi de încredere, chiar şi în preajma copiilor. Sunt caini puternici, loiali şi curajoşi; reticenţi faţă de străini şi cu tendinţe de a fi agresivi cu persoanele pe care le percep ca şi ameninţări la siguranţa stăpânului. Caracterul agresiv al rasei Dog Argentinian este mai mult impus de stăpân prin dresaj şi comportament, decât moştenit genetic. Varietăţile agresive sunt de obicei mai mici ca dimensiuni. De obicei sunt protectori şi loiali nu numai cu membrii familiei, ci şi cu proprietăţile acestora. Sunt ideali ca prieteni de joacă neobosiţi pentru copii, cu o rezistenţă incredibilă şi o viaţă îndelungată. Au nevoie de stăpâni dominanţi care ştiu să îşi impună punctul de vedere şi să-i conducă. Vor avea nevoie de o socializare potrivită de la o vârstă fragedă pentru a nu se accentua caracterul agresiv al rasei sau alte calităţi negative în preajma străinilor, fie animale , fie oameni.

Îngrijire

Este un caine cu o igienă proprie remarcabilă, foarte curat, uşor de dresat pentru traiul în casă. Blana lor scurtă are nevoie de o periere săptămânală cu o perie de cauciuc aspră sau o cârpă care să asigure strălucire şi o bună condiţie a pielii. Pielea lor este sensibilă şi predispusă la rănile provocate de razele solare. Un pic de umbră va fi mai mult decât bine-venită pentru aceşti caini, mai ales dacă petrec mult timp afară. Pentru îmbăiere se folosesc numai şampoane cu concentraţie slabă sau aceia creaţi speciali pentru cainii cu blană albă.

Printre problemele de sănătate care pot apărea la această rasa se numără surzenia, la care sunt predispuşi 10% dintre cateii nou-născuţi din cauza culorii lor albe; displazia de şold şi insolaţii.

Exerciţii şi dresaj

Dog-ul Argentinian matur are nevoie de exerciţii regulat pentru a le menţine sănătatea şi musculatura în condiţii optime. Sunt caini energici atunci când li se oferă şansa.

Vor reacţiona foarte bine la un dresaj pozitiv, bazat pe recompense şi motivaţie. Se bucură de posibilităţile de muncă şi de ocaziile de a face pe plac stăpânilor. Pe de o parte, nu se împacă foarte bine cu dresajul ameninţător şi efectuat cu forţă; deoarece pot deveni foarte încăpăţânaţi şi să nu răspundă deloc la dresaj. Cainii Dog Argentinian pot fi dresaţi pentru urmărirea vanatului, detectarea drogurilor, caini de ghidare pentru oamenii orbi, caini de poliţie, de terapie, căutare şi salvare, detectarea bombelor, etc. La această rasa de caini dresajul trebuie să se înceapă de la o vârstă fragedă. Nivelul lor de a învăţa este ridicat, fiind firi inteligente, mereu dispuse de a face pe plac stăpânului.

Iubesc să petreacă timp în aer liber alergând sau jucându-se cu copii; orice activitate alături de membrii familiei, chiar şi statul pe canapea la televizor este bine-venită pentru sănătatea lor mentală şi fizică. Printre cerinţele lor speciale se numără dresajul pozitiv, socializarea adecvată şi protecţia împotriva acţiunii razelor solare.
#2
foarte frumos !am un pr de are dog argentinian s e foarte multumit de aceasta rasa!pune ceva si de cane corso
#3
E foarte frumos si din cate am auzit este extrem de curajos si un bun prieten de companie.
#4
Costin -> "Caini de paza temperamentali si curajosi extrem de potriviti pentru paza curtilor, ceea ce-i recomanda fiind gradul ridicat de inteligenta cat si simtul teritorial......."

Inceputul si scopul principal al rasei era sa fie un caine de vanatoare desavarsit si nicidecum sa fie caine de paza .....
Citat din "La Verdadera Historia del Dogo Argentino" Agustin Nores Martinez

"Era pe vremea cand fratele meu Antonio a avut ideea creerii prin incrucisarea a diferite rase existente - in final au fost 10, asa cum vom vedea mai departe, a unei linii de caini capabila sa vaneze pe pamanturile fermelor noastre si in padurile noastre, capabila sa alerge prada si sa o omoare sau cel putin sa o prinda si sa o retina pana la ajungerea vanatorului. Ideea a aparut in special datorita esecului multor caini Europeni care, prin natura tinuturilor noastre foarte intinse, a dimensiunii si puterii mistretului nostru, si a altor motive pe care le expic detaliat in cealalta carte a mea "El Dogo Argentino", nu erau in stare sa faca fata.
Imi amintesc de parca ar fi fost ieri - au trecut mai bine de 50 de ani de atunci- ziua in care fratele meu Antonio mi-a spus de ideea lui de a folosi cainii cunoscuti ca "Viejo Perro de pelea Cordobes" (vechiul caine de lupta cordobez) ca baza pentru asta. Acest caine era un descendent al mastiffilor spanioli adusi in America de colonisti, incrucisati cu Bullterrieri si alte rase de lupta, exclusiv pentru lupte.
Ideea era sa folosim curajul extraordinar si spiritul combativ al acestor caini ca punct de plecare, adaugand alte rase care ar putea sa-i dea inaltime, simt al mirosului, viteza, instinct de vanatoare, si mai ales sa le ia acel instinct de "lupta intre ei", instinct care ii face inutili pentru vanatoarea in haita.
Doream ca ei sa fie prietenosi si doream ca ei sa fie capabili sa traiasca liberi in familii si la fermele noastre; sa mentinem curajul rasei primitive insa focusata pe o cauza utila: vanatoarea de vanat mare si ca un mijloc de a controla speciile pradatoare"

Motivul pentru care in dogo exista atatia molossi este "regula jocului": daca doresti sa vanezi cu o haita de caini si un cutit un mistret de 300-400 kg trebuie sa ai caini capabili sa faca asta ! Natural forta si curajul in lupta provine de la Perro Pelea De Cordobes si de la infuzia de molossoizi, iar instinctele de "cotonogeala reciproca" a acestora a fost temperata prin infuzia de caini de vanatoare......

In Argentina, vanatorul are doar un cutit si trebuie sa fie sigur ca mistretul e tinut bine. Un Dogo versat apuca animalul de greaban, gat sau bot, il va fixa cat mai eficient ca apoi sa vina vanatorul si sa infiga cutitul in prada. Selectia acestei rase este destul de trista. Exemplarele care nu au invatat sufucient de repede cum ti in loc un mistret au fost eliminate pe cale naturala de catre mistreti, pume .....

Se mai spune despre Dogo, ca este cainele unui singur stapan si daca tot suntem pe un forum dedicat Pitbull-ului si Amstaff-ului, Dogo are in comun atitudinea cu cei din urma. Este printre putinele rase de caini care pentru stapanii lor sunt gata sa isi piarda viata.

Pe net se gasesc si poze cu unii Dogi eviscerati, cu maruntaiele scoase in afara apoi cusuti si care au supravietuit ca prin minune diverselor accidente. (in timp ce vanau)

Sunt caini rezistenti, loiali familiei de care apartin, uneori incapatanati, curajosi si niste vanatori desavarsiti.
NU sunt caini agresivi cu semenii lor, altfel nu ar putea vana in haita si s-ar cotonogi ei intre ei fara sa le mai pese de mistret ....
In general Dogii au ajuns sa fie "meciuiti" de catre copii frustrati care si in ziua de azi traiesc cu impresia ca Dogo Argentinian e un Pitbull mare si alb ....
#5
stiti cumva exista si varietate de dog argentinian cu par lung?
#6
(11-02-2012, 12:39 PM)joker a scris: stiti cumva exista si varietate de dog argentinian cu par lung?

ala cred ca este ciobadog.lol
#7
(11-02-2012, 12:39 PM)joker a scris: stiti cumva exista si varietate de dog argentinian cu par lung?
Da e varianta de Iarna lol
#8
(11-02-2012, 12:39 PM)joker a scris: stiti cumva exista si varietate de dog argentinian cu par lung?Fisier (e) atasate
.jpg   Dogargentinian.jpg (Marime: 39.09 KB / Descarcari: 496)
#9
Ce face domnul westy printre acesti caini agresivi, mancatori de pufosenii? Heart

lol
"Properly trained, a man can be dog's best friend" ~ Corey Ford
#10
Promit că după Crăciun pun eu poze cu un Rott care stă drepți în fața unui maltez Big Grin
A rămas ghioarla aia mică agățată de urechea monstrulețului de Rott acum vreo săpt.
Nu dezgheța prostul că te inundă...
"Somnul rațiunii naște monștri." - Goya
#11
ce ironii subtile.lol
eu am citit ca exista si varietate de dog argentinian cu par lung.
cartea CAINI.ENCICLOPEDIA IUSTRATA de Esther Verhoef 2006, Editura ALLFA
Esther JJ Verhoef; The Complete Encyclopedia of dogs ,2005 Rebo International b.v. ,The Netherlands. de asta ce mai ziceti?
#12
ia baga o poza si uimeste-ne
#13
(11-05-2012, 09:32 AM)joker a scris: ce ironii subtile.lol
eu am citit ca exista si varietate de dog argentinian cu par lung.
cartea CAINI.ENCICLOPEDIA IUSTRATA de Esther Verhoef 2006, Editura ALLFA
Esther JJ Verhoef; The Complete Encyclopedia of dogs ,2005 Rebo International b.v. ,The Netherlands. de asta ce mai ziceti?
Iti recomand sa o mai citesti odata Smile
#14
am citit-o ,nu era nici o poza cu astfel de caine.eu v-am spus sursa de unde am aflat.scrie negru pe alb
#15
(11-05-2012, 09:45 AM)joker a scris: am citit-o ,nu era nici o poza cu astfel de caine.eu v-am spus sursa de unde am aflat.scrie negru pe alb

Am cautat si pe google si nu e....deci nu exista Smile


Posibile subiecte inrudite...
Subiect: Autor Raspunsuri Vizualizari: Ultimul mesaj
  Bandog nicu 252 49,697 11-21-2017, 09:57 PM
Ultimul mesaj: telenovelă
  Chinese Chongqing Dog mario238 7 1,103 10-25-2015, 06:46 PM
Ultimul mesaj: Sandokan
  rasa roomaneasca Sandokan 0 449 10-25-2015, 06:44 PM
Ultimul mesaj: Sandokan
  Bully Kutta Kiracriss 16 10,979 08-16-2014, 10:08 PM
Ultimul mesaj: pittbul_john
  Tipuri de Ciobanesti just.me1228 8 5,560 03-23-2014, 11:34 AM
Ultimul mesaj: tyson5

Saritura forum:


Utilizator(i) care navigheaza in acest subiect: 1 Musafir(i)
1. Royal Canin (29%)
2. Bosch (12%)
3. Purina Pro Plan (12%)
4. Acana (10%)
5. Alta marca (37%)

Cainele tau ce mananca? Voteaza aici!
Ultimele subiecte
Puiuti!

Mesaj postat de: Tristan
11-10-2018
» Raspunsuri: 20
» Vizualizari: 512
VEXX (Bucuresti)

Mesaj postat de: Vexx
11-08-2018
» Raspunsuri: 302
» Vizualizari: 29909
Clash of the K9 Romania

Mesaj postat de: dand
11-02-2018
» Raspunsuri: 53
» Vizualizari: 3133
Zgarzi, hamuri si lese di...

Mesaj postat de: Gamedog
10-30-2018
» Raspunsuri: 25
» Vizualizari: 400
Anubis(Cluj-Napoca)

Mesaj postat de: Gamedog
10-30-2018
» Raspunsuri: 56
» Vizualizari: 4056
Ce Rasa Este Cainele Meu?

Mesaj postat de: Alex200101010
10-27-2018
» Raspunsuri: 1277
» Vizualizari: 98990
Ma puteti ajuta ?

Mesaj postat de: dignitas1980
10-26-2018
» Raspunsuri: 11
» Vizualizari: 234
Cum se fac vaccinurile la...

Mesaj postat de: dignitas1980
10-20-2018
» Raspunsuri: 27
» Vizualizari: 8295
Asso [Lugoj]

Mesaj postat de: NeculaIonut
10-14-2018
» Raspunsuri: 7
» Vizualizari: 832
va salut

Mesaj postat de: gabrielirimie3@gmail.com
10-10-2018
» Raspunsuri: 6
» Vizualizari: 206