Zgarda de Forta

Intotdeauna, la un moment dat cainele nostru va incepe sa “si-o ia in cap” si sa ignore toata educatia care am incercat sa i-o dam atunci cand este pe strada si este supus la diversi stimuli perturbatori cum ar fi zgomotul masinilor, oamenii, aglomeratia, alti caini etc. Vor vrea sa mearga, sa exploreze dar de multe ori acest lucru nu este permis, iar ei incercand din rasputeri sa faca acest lucru vor trage cu putere si de multe ori vom avea surpriza sa constatam ca abia ii mai putem tine. Pentru aceste situatii a fost inventata zgarda de forta.

Ce este o zgarda de forta?

Uitati-va prima data la imaginea de sus si veti constata ca o zgarda de forta este o zgarda metalica cu niste “dinti”. Dintii acestia au rolul de a “atentiona” cainele printr-o simpla smuncitura. Dintii sunt finisati foarte bine astfel incat nu riscati sa raniti cainele, insa este recomandat totusi sa utilizati responsabil zgarda de forta.

La ce foloseste zgarda de forta?

Cum am scris si mai sus, zgarda de forta este folosita atunci cand plimbarea cainelui prin oras devine dificila. Folositi zgarda doar pana cainele se invata cu orasul si cu aglomeratia, iar pentru a-l invata aplicati tehnicile de baza de dresaj care le-am scris in categoria Dresaj Canin. De asemenea tot o zgarda de forta poate fi folosita in timpul antrenamentelor. Aveti mare grija daca folositi o zgarda de forta pe un caine din rasa Pitbull sau Amstaff. Acestia sunt foarte rezistenti la durere si se pot rani.

In functie de marimea cainelui vostru puteti alege o zgarda de forta de marimea S, M sau L.

6 thoughts on “Zgarda de Forta

  1. NICK Post author

   @Delia M. nu ne intereseaza acest aspect. Zgarda de forta in opinia mea are alte intrebuintari. Daca este cineva care are o opinie contrara este liber sa o aduca insotita de argumente bineinteles.

 1. Popei

  Asta e o zgarda pentru amstaff? Eu am un amstaff de 2 ani si 6 luni si nu stiu daca i se potrivestea ceasta zgarda. ast rasp

  Reply
  1. MEMET IUXEL

   Salve ! Tot Amstaff am si eu ,Am schimbat o gramada ,ruginesk cu timpul ,.Aku i-am luat un Coral ,asa ai zic eu ,din INOX ,e cam 150 de lei dar face banii . Snatate .La mare sa-l aduce-ti la plaja . Le place apa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *