Top 3 branduri de hrana folosite de crescatorii de Pitbull si Amstaff

Cu ceva timp in urma am facut un chestionar pe forum incercand sa aflam care sunt cele mai folosite tipuri de hrana pentru cainii din aceste rase si metisii lor. In mod normal o astfel de informatie ar putea avea si caracter comercial insa scpoul chestionarului a fost altul si anume cel de a vedea cam cat de bine informati sunt crescatorii acestor rase.

Este de notat faptul ca o parte dintre crescatori, unii dintre ei avand o experienta foarte vasta in cresterea cainilor folosesc dieta barf sau doar hrana gatita si au votat “altceva”.

royal Pe primul loc avem hrana Royal Canin, care dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos este folosita de aproape 28% din cele 193 de persoane care au votat in acel chestionar, lucru care as putea spune ca m-a dezamagit intr-o oarecare masura deoarece un procent semificativ de persoane nu si-au facut temele cu privire la “cea mai buna hrana” pentru cainele sau. Plecand de la lucrul evident ca pentru acele persoane, pretul boabelor nu este neaparat un criteriu de selectie (royal canin maxi adult de exemplu costa in jur de 12.6 lei / kg)nu pot sa cred decat ca reclama de care Royal Canin are parte peste tot si-a facut efectul, iar oamenii platesc niste banuti pentru o hrana care nu este atat de buna din punctul specialistilor de vedere precum spun reclamele.

Nu voi intra in detalii cu privire la hrana Royal Canin si calitatea acesteia, insa va invit pe voi sa aruncati o privire in topul hranilor pentru caini realizat de specialisti pe baza unor analize destul de amanuntite si atunci veti intelege mai bine.

boschPe locul 2 avem hrana Bosch, care este o hrana pe care am recomandat-o ori de cate ori am avut ocazia sa vad persoane care cautau o hrana decenta la un pret acceptabil pentru cainii lor. Nu se compara cu Acana, Orijen sau Taste of The Wild de exemplu, insa pentru cei care cauta ceva mai ieftin, Bosch impreuna cu Britt sunt niste optiuni foarte bune. Ca idee, un sac de 15 kg de boabe Bosch Junior Maxi costa 129 de lei in acest moment pe Emag, deci kilogramul e 8.6 lei.

acanaPe locul 3 avem harna Acana, unul dintre brandurile de top din punctul meu de vedere, dar si al specialistilor care au cotat-o cu 5 stele din 5 daca imi aduc bine aminte. Hrana Acana este ceva mai scumpa decat Orijen, care la fel este cotata foarte bine insa spre deosebire de Orijen are un continut putin mai mic de proteina, ceea ce o face sa fie acceptata de mai multi caini. Chiar era pe forumul nostru cineva care avea o canisa cu niste Amstaffi foarte frumosi care folosea Acana si care a ales Acana in favoarea Orijen tocmai din acest motiv. Nu stiu cum este in cazul altor rase, insa in cazul Pitbullului, Amstaffului si chiar Bull Terrierului, excesele de proteina au efecte destul de neplacute.

Ca nota personala, analizand si restul rezultatelor cu mici exceptii trendul este ok si ma bucura faptul ca din ce in ce mai multe persoane inteleg efectele pe care hrana le are asupra cainilor lor pe termen lung si ca o economie de cativa lei la kilogramul de hrana poate avea ca pret ani buni din viata patrupezilor.

Ar trebui totusi sa existe mai multa atentie la detalii destul de importante precum ingredientele si compozitia unui anumit tip de hrana si verificat ce spun specialistii despre ea, iar prin specialisti ma refer la acele persoane fac tot felul de teste prin laboratoare nu “specialistii” nostri autohtoni care se pricep la orice incepand de la alimentatia cainilor pana la probleme ce tin de medicina sau dresaj profesional.

top

2 thoughts on “Top 3 branduri de hrana folosite de crescatorii de Pitbull si Amstaff

    1. NICK Post author

      Nici vorba. Brit este o hrana care are un raport calitate/pret excelent. Foarte multe persoane care cresc pitbull sau amstaff o folosesc. Vezi discutiile de pe forum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *