fxo terrier

Fox Terrier

Scurtă istorie: există două rase de Fox Terrier, una cu părul drept și una cu părul sârmos, acestea au fost considerate până în anul 1984, una și aceeași rasă, pentru cănu exista nicio diferențăîntre acestea în afară de păr. Rasa a fost recunoscută la nivel mondial în 1860, însă datorită faptului că nu se acomodează foarte bine la viața de oraș, popularitatea lor a scăzut foarte mult în ultima sută de ani.

fxo terrierAspectul câinilor Fox Terrier

Câinii Fox Terrier sunt de talie mică, puternici, bine proporționațiși cu o formă mai pătrațoasă, iar capul are forma asemanatoare unei pene și botul conic. Ochii sunt mici și închiși la culoare, urechile sunt mici, în forma literei V, gâtul musculosși bine conturat.Una dintre rase are părul aspru, scurt, des, drept și bine lipit de corp. Cealaltă rasă are părul este tare, des, sârmos, în anumite cazuri ondulat, însă niciodata creț, iar cele mai comune culori sunt alb, negru și cafeniu.Înălțimea medie a acestor animale este de 36-40 de cm, iar greutatea corporală se situeazăîntre 7 și 9 kilograme.

Personalitate

Câinii Fox Terrier sunt foarte rezistenți și curajoși și nu le e frică să atace un alt animal de dimensiuni mai mari. De asemenea aceștia sunt întotdeauna plini de energie, lătrând la fiecare zgomot, însa sunt și pregătiți să muște sau să atace în orice moment. În plus, sunt foarte devotați stăpânului, se înteleg cu copiiiși sunt toleranți cu străinii, dar în cazul în care simt pericol, pot ataca. Chiar dacă se înteleg și cu alți câini, în cazul în care nu sunt dresați de mici, au tendința de a considera câinii mai mici, drept pradăși îi pot ataca.

Îngrijire

Igiena câinilor cu păr drept impune un periaj în fiecare săptămână, iar cea a câinilor cu păr sârmos necesită o periere o dată la câteva zileși tunsă de pâna la trei ori pe an. Dacă barba și mustața nu sunt pieptanate în fiecare zi, există riscul de a se încâlci.

Dresaj

Câinii acestei rase sunt ușor de dresat, chiar și în cazul în care sunt puțin mai încăpățânați, însă dacă dresorul este ferm, echilibrat și evită duritatea și severitatea, nu se întâmpină probleme deosebite.

Concluzie

Cu alte cuvinte câinii acestei rase sunt foarte energici și își doresc întotdeauna diferite activități, motiv pentru care necesită o atenție sporită din partea stăpânului, însă în schimb animalele de companie vor oferi afecțiune și nu vor crea probleme atunci când întâlnesc persoane străine și câini din alte rase, decât în cazul în care simt un pericol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *