Despre Noi

Suntem o mana de tineri crescatori de caini din rase de tip bull. Foarte multi dintre noi au dobandit de-a lungul anilor o oarecare experienta pe baza careia incercam sa dam unele sfaturi in ceea ce priveste cresterea, intretinerea si dresajul cainilor din aceste rase celor aflati la inceput de drum. Nu suntem profesionisti (cel putin nu toti),  ceea ce facem aici este 100% voluntariat, munca gratuita sau munca in folosul comunitatii cum vreti sa ii spuneti de aceea rugamintea noastra este sa ne faceti munca mai usoara si sa respectati regulamentul comunitatii.

Cum a luat nastere aceasta comunitatea?

Se intampla prin Ianuarie 2011, cand rasfoind paginile Internetului am constatat ca cele mai multe rase de caini aveau create comunitati stabile, cu persoane de calitate dornice si apte sa dea un sfat incepatorilor. Ei bine, cautand asa ceva si pentru rasa Pitbull am ramas profund dezamagit deoarece tot ceea ce gasisem la vremea respectiva erau vreo 2 – 3 forumuri construite pe platforme gratuite unde calitatea discutiilor lasa de dorit. Urmatorul pas a fost sa cumpar domeniul care il puteti vedea aici si am inceput dezvoltarea.

Au existat intotdeauna persoane care au fost aici si au pus umarul pentru a transforma un banal forum, in comunitatea pe care o vedeti acum.

Care este scopul nostru?

Daca va intrebati: de ce pierd oamenii astia vreme pe aici?

Sa ajutam 🙂 Cei care isi pun aceasta intrebare probabil nu au fost pusi niciodata in situatia in care sa aiba o problema cu cainele lor si pur si simplu sa nu aiba de la cine sa ceara un sfat. Nu este deloc o situatie placuta, iar efortul care il depundem aici este enorm de mic in comparatie cu multumirea sufleteasca care o avem atunci cand stim ca am ajutat indirect unul dintre animalele care le iubim si in acelasi timp am facut un stapan fericit.

Un al doilea motiv pentru care suntem aici este acela de a demonstra celor din jurul nostru ca un caine din rasa Pitbull este la fel ca un orice alt caine si toata imaginea aceasta de “caine ucigas” a fost creata in mare parte de mass media si de oameni care nu au tinut nici macar odata in viata lor un caine in lesa. Nu voi incerca aici sa aduc nici un argument in favoarea acestei rase ci sunt sigur ca impreuna vom reusi sa demonstram acest lucru prin fapte si bineinteles sa demonstram ca rasa Pitbull merita sa fie legalizata pe teritoriul Romaniei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *