Cand ar trebui sa incep instruirea catelului?

8 saptamani este varsta la care ar trebui sa incepeti predresajul. Nu trebuie sa asteptati pana cand cainele devine matur pentru al dresa, deoarece pierdeti timp pretios. Predresajul ar trebui sa inceapa din momentul in care catelul intra in casa dumneavoastra, deci nu asteptati pana implineste 6 luni(dupa cum spun unii “cunoscatori) sau mai mult pentru a incepe. Incepeti imediat.

De ce?

Simplu, cu cat mai repede cu atat mai bine. Cainii invata repetand.  Un caine care a inceput predresajul de la 8 saptamani si repetat zilnic cu el, acesta va fi setat pentru a avea succes pe termen lung.

Cu puii predresajul se incepe cu stai, culcat, obisnuirea cu lesa si venirea la chemare  atunci cand este solicitat. Obisnuirea cu lesa este un procedeu foarte simplu ,atasati o lesa usoara  de zgarda catelului permitandu-i sa o traga dupa el. Acest lucru pregateste catelul pentru mersul in lesa  mai tarziu ,pe cand el va fi capabil sa iasa afara si sa exploreze lumea.

Sezi, culcat si sa vina cand e strigat sunt cruciale la varsta de 8 saptamani. Prin demararea acestor
comenzi devreme ,va ajuta cainele la retinerea lor pe termen lung, deoarece aceste luni
sunt lunile de formare si invatare.

Inclinati sansele in favoarea dumneavoastra si incepeti predresajul cu cainele cand mintiile lor sunt
proaspete si dornice de a abosrbii lectiile.

Ulterior, daca adoptati un caine mai in varsta puteti incepe instruirea acestuia imediat.  Nici un caine nu este prea batran pentru a putea fi dresat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *