Forum Pitbull Romania

Versiunea integrala: Gameness | Pitbull Game
In acest moment vizualizezi o versiune simplificata a continutului. Vezi versiunea integrala cu formatarea adecvata.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Tin sa mentionez aici ca nu imi pasa cat de game este cainele meu, comparabil cu alte exemplare din rasa ei. NU CRED SA FIE CINE STIE CE, DAT FIIND FAPTUL CA PARINTII EI AU FOST FOLOSITI LA WEIGHT PULLING,SI NU LA LUPTE, si ar trebui sa mergi foarte departe in pedigree ca sa mai gasesti vreun stramos care a fost testat pentru gameness(ADICA IN RING). scuze pentru maiuscole dar am subliniat unele propozitii in care incerci sa il contrazici pe asta ce a facut articolul
daca te referi la mine ca il contrazic pe cel care a scris articolul spune-mi unde il contrazic?
Nu exista nici o modalitate de a depista daca un caine este game sau nu. SINGURUL TEST de a face selectia cainilor in scopul perpetuarii rasei, este acela de a testa cainele in lupta cu un caine care si-a dovedit deja propriul gameness.
Si u ai zis : in wp poti testa daca un caine este game
si unde am contrazis ce a scris ala? ca se poate testa si in sport?

pai dak in articolul ala zice destul de clar si citet ca Nu exista nici o modalitate de a depista daca un caine este game sau nu,singurul test de a face selectia cainilor este acela de a testa cainele in lupta cu un caine care la randul lui si-a dovedit deja propriul gameness. Omul a zis nu exista nici o modalitate(nu a zis ca sunt mai multe modalitati: wp pana lesina, alergat pe banda pana lesina etc),singurul test este: a testa cainele in lupta cu un caine care la randul lui si-a dovedit deja propriul gameness(care la fel si el a fost testat in lupta contra altuia testat).
Si pe deasupra mai si zice: Tin sa mentionez aici ca nu imi pasa cat de game este cainele meu, comparabil cu alte exemplare din rasa ei(adik cu cei din neam testat). NU CRED SA FIE CINE STIE CE, DAT FIIND FAPTUL CA PARINTII EI AU FOST FOLOSITI LA WP,SI NU LA LUPTE, si ar trebui sa mergi foarte departe in pedigree ca sa mai gasesti vreun stramos care a fost testat pentru gameness. Omul zice si de cateaua lui din curte ca e foarte greu sa fie game ptr ca a fost cumparata de la cei ce practica sportul WP si nu lupte, si ca doar stramosii ai catelei au fost testati si e greu cainele lui sa semene pe stramosi si sa nu semene pe generatiile mai apropiate care au fost folositi la wp si care deci nu au fost testati. Mai clar de atat nu avea cum sa explice nici el si nici eu sa despic subiectul in 10 desii sunt sigur ca l.ai inteles de prima data
David Sexton asta este cel mai real crescator din lume de caini la ora actuala si caini lui sant doar de lucru provenind doar din super caini ai tuturor timpurilor.intra pe pagina lui vezi ce caini au si ce monte si ai sa vezi ca ii foloseste doar pentru sport si show.ca sa testezi cainele doar europeni mai recurg la ring in rest aia din state mai ales din mexic cu unele exceptii ii folosesc in show si caini din campioni in ring.
definitie gameness

Gameness

It is a determination to master any situation and never back down out of fear. Something that you must be born with, it can't be taught.
Id like to add

am explicat mai sus ca se poate vedea vointa cainelui si in sport doar ca ringul este testul suprem unde poti vedea reala valoare a cainelui.gamenessul nu se refera special la pittbull sant si alti caini care au game dar in alte utilizari.game-ul la pitt se vede real in ring dar asta nu inseamna ca nu poti vedea si in alte utilizari care presupune efort,determinare si vointa.
exact ringul este testul suprem cum zici u (aici iti dai seama de gameness.ul unui pit)
da se poate vedea vointa si in sport da doar vointa nu adevaratul gameness,in sport se vede dar doar o parte din vointa in cazul unui pit... adevaratul gameness se testeaza in ring si "gamenessul"(care e defapt doar o parte din vointa)in wp e unul unde merg mai multe rase nu doar pit.ul... pit.ul e unic si e testat unic testul unui pit nu poate fii trecut de nici o rasa(exista ft putine raritati)...
sant mai multe rase care au gameness dar fiecare rasa exceleaza in lucrul pe care il stie sa il faca de ex.husky sau malamut sant gameri dar in alt mod de lucru si exemplele pot continua.
NICI UN FEL DE ACTIVITATE, nici concursurile de agility, urcatul in copac sau alergatul pe banda rulanta nu pot testa limitele de anduranta ale cainelui, ca sa reliefeze gameness-ul. Gameness-ul este acea atitudine bucuroasa de a infrunta orice fel de situatie, dar, este, in acelasi timp, si acea incapatanare de a refuza sa simta tipetele sistemului nervos si sa fuga din situatia care-i cauzeaza atata durere. Nici una dintre activitatile sus-mentionate nu poate testa deci gameness-ul.
Intorcandu-ne la gameness, se pare ca aceasta trasatura este cea care face ca aceasta rasa sa fie atat de versatila si sa exceleze in toate activitatile, reusind sa indure durere si oboseala ca NICI UN ALT CAINE DIN ALTA RASA.

Nu inteleg eu exact ce vrei sa spui sau te contrazici singur cu ultima fraza?
:))) este exact copy paste din acest articol, in care omul spune clar prin ce se testeaza gamnessul la pit, gamnessul nu se poate testa prin nici un fel de alta activitate, din pacate doar ringul, eu vorbesc cu, cuvintele articolului :)
mai sus am zis ca in wp se testeaza doar O PARTE din vointa(calitatea asta o gasesti la mai multe rase, insa gamness.ul il gasesti doar la pitbull,si este testat ca atare, asa spune articolul )
Daca unu are o conceptie despre anumite lucruri oricat de specialist ar fi asta nu inseamna ca asa si este, oricine poate fi obiectiv...dar in fine fiecare intelege ce vrea si atat cat poate
eu tot ce am scris, am scris din articolul acesta, nu mi sa parut normal ca Nicu exact la articolul asta a zis ca gamnessul se poate testa si prin wp, cand in acest articol scrie clar singura modalitate in care se testeaza gamnessul(NICI UN FEL DE ACTIVITATE), in pitbull se gaseste aceasta caracteristica,la NICI UN ALT CAINE DIN ALTA RASA
Clousse atunci numai este specialist daca ^oricat de specialist ar fi nu inseamna ca asa si este^ :)) atunci este un articol gresit ptr ca este un articol despre gamness si mai clar de atat nu se poate . Fiecare intelege ce vrea si atat cat poate aici iti dau mare dreptate si sunt total de accord cu tine :)
alex este un articol bun asta numai ca face trimetere direct la ring.ala care la scris nu era prost sa zica ,ca el isi pune caini in ring.trebuie sa intelegem ca sant si alte metode de a testa un caine.daca doresti iti dau si un articol facut de un mare crescator sa vezi cum foloseste caini.intodeauna cand citesti ceva de pe net incearca sa nu mai iei totul ad literam

uite definitia la gameness reala si inca ceva in plus

Joc sau Gameness este o calitate de câini de luptă sau de lucru terrier care sunt selectiv crescute și condiționat de la o vârstă foarte fragedă pentru a dezvolta trăsături de dorința, în ciuda amenințării de prejudiciu material. Cainii care prezintă această trăsătură poate fi, de asemenea, descris ca perseverent, pregătit și dornic, plin de lupta, spirit, sau curajos.

În câine de luptă rase gameness este evaluată, deoarece oferă cainele capacitatea de a menține în atacul momelii , în ciuda furat carne , deshidratare , epuizare sau rupte oasele Cel mai faimos "gamebred" rasa de caine este American Pit Bull Terrier ..

Referitor la terrierii de lucru și alte mici câini de vânătoare , studiile earthdog sunt utilizate pentru a determina gameness câine de vânătoare, în periculoase specii dăunătoare în subteran. Terrier-ul american de lucru de asociere oferă în prezent un certificat de Gameness (CG) titlu [2] ca un test de instinct de bază (ceea ce înseamnă că se face fără conditionat / formare de câine, pentru a vedea dacă prezintă câinele natural gameness) pentru terrieri de lucru și teckeli . În trecut, Kennel Club irlandez cere acum aruncată- Teastas certificarea Mor pentru animale de campion (destinate pentru reproducție), care a implicat "... prezintă gameness în atacarea bursuci . Cinci minute este perioada de minim un terrier trebuie să fie în contact cu bursuc, cu excepția cazului în terrier atrage bursuc în mai puțin timp. " "Desen" a însemnat trăgând bursucul din gaura. Scopul Mor Teastas fost de a determina capacitățile cainelui de muncă și de fitness pentru reproducție, nu în primul rând pentru divertisment la fel ca în sânge-sport ale momelii .
...ori mai pe scurt definitia ar fi :
gamness = vointa de a reusi cu orice pret, chiar si cu pretul vietii, atunci cand sansele reusitei nu sunt de partea cainelui.

Logic, un caine care participa la weight pulling si se implica chiar daca nu poate clinti din loc kilogramele din urma lui, ar trebui considerat ca are acel gameness. Pe acesta nu il va forta nimeni sa traga kg alea dupa el, o face pentru ca vrea si are acea vointa de a nu renunta, adica gameness. In schimb in ring este pus de catre stapan si printre altele mai este atacat si de un alt caine. In acest context, cainele nu prea are de ales. Va lupta ca ii face placere, ca este disperat sa nu ii rupa "fasul" celalalt caine sau va baga coada intre picioare....
Eu as prefera un pit care se implica si ii ies ochii din cap si intestinele pe dos si se face una cu pamantul din cauza vointei de a nu renunta, chiar daca nu poate clinti kg din urma lui, decat unul care e considerat ca are acea vointa sau gameness pentru ca a participat la 2 sau 3 lupte si poate a muscat si a luptat pe viata si pe moarte din cauza disperarii si nicidecum a gamenessului.
Am mai avut ocazia sa ii aud pe unii ca isi considerau pitbullii din linii game si ca au acel gameness in ei, doar pentru ca au fost pusi de catre stapani sa atace diversi maidanezi, sau un alt exemplu, ca au castigat o lupta cu un alt pit. Pai in urma ce gamenesss au cainii aceia ? ca nimeni nu lea testat vointa la extrem..... Daca rupe un alt caine in 2 minute nu ai cum sa afirmi ca al tau are acel gamennes, pentru ca nu ia testat nimeni acea vointa/gamenessul..,, in cel mai bun caz poti afirma ca ai un caine mai puternic decat altul....
In urma si un maidanez daca este lasat intre patru pereti cu un alt caine sau chiar cu un pit, va lupta si el, tot pe viata si moarte, doar ca el o face din disperare fara a avea vreo legatura cu gamenessul.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11