Forum Pitbull Romania

Versiunea integrala: Cum se fac vaccinurile la caini?
In acest moment vizualizezi o versiune simplificata a continutului. Vezi versiunea integrala cu formatarea adecvata.
Pagini: 1 2
Inainte de toate as vrea sa fiti cat se poate la obiect si sa nu ma criticati pe tema asta. Am doi catei adoptati, ambii sunt mix de amstaff cu pitbull cred, asta e mai putin important. Nu stau foarte bine cu banii in perioada asta si prefer sa le cumpar cate 1 sac de mancare in loc sa platesc 50 de lei pentru vaccin la veterinar.

As dori niste sfaturi despre:
- vaccinurile necesare (cu nume concrete daca se poate)
- in ce zona se fac (am vazut ca unele se fac in pielea de la ceafa iar altele in picior)
- orice alte sfaturi care le considerati utile

Repet din nou, incercati sa fiti la obiect pentru ca am primit destule critici pe alt forum. Daca imi permiteam ii duceam la veterinar, insa chiar prefer sa le cumpar mancare decat sa dau banii la veterinar. De asemenea am mai facut diverse injectii la animalele de pe langa casa (stiu, un porc nu e caine, dar sa va faceti o idee ca nu imi tremura seringa in mana ).

PS. Cainii nu i-am cumparat, i-am "cules" de langa tomberoane daca intereseaza pe cineva. Stiu cine e autorul, imi este greata cand il vad pe strada insa asta e.
(01-10-2013, 06:05 PM)Comy a scris: [ -> ]Inainte de toate as vrea sa fiti cat se poate la obiect si sa nu ma criticati pe tema asta. Am doi catei adoptati, ambii sunt mix de amstaff cu pitbull cred, asta e mai putin important. Nu stau foarte bine cu banii in perioada asta si prefer sa le cumpar cate 1 sac de mancare in loc sa platesc 50 de lei pentru vaccin la veterinar. {......}
S-ar putea ca nevaccinați să nu ai cui să-i mai dai de mâncare.

Tocmai de asta vreau sa ii vaccinez
Uite daca te ajuta cu ceva, asa le am eu facute la catzeaua mea. Iti recomand ca intre vaccinuri sa mai faci si cate o deparazitare.

D.N. - 26.06.2012
Nobivac Parvo C - 08.08.2012
Nobivac DHP - 29.08.2012
Nobivac DHPPi + Nobivac Lepto - 19.09.2012
Nobivac DHPPi + Nobivac RL - 11.10.2012
Nobivac KC - 01.11.2012
Multumesc Killuminati!
Care din ele au fost facute in ceafa si care au fost facute in picior?
El vrea să știe să le facă acasă...
Nu se face în ceafă nimic și nici intramuscular.
Din cate imi amintesc, si sper sa nu gresesc, absolut toate au fost facute in ceafa. Tin minte ca doctorul cu o mana scutura din partea superioara a cefei pielea, in timp ce ii facea vaccinul in partea inferioara a cefei, cica in felul asta nu doare deloc vaccinul.
ChrysaB cred ca depinde de doctor, primul vet la care am mers a facut schema pe Vanguard si facea in picior daca nu ma insel, tipul la care merg acum (si e considerat foarte bun de catre canise) face pe Nobivac si toate le face in ceafa.
Inteleg. Mai astept si alte parereri.
ChrysaB da vreau sa il fac acasa. Nu cred ca sunt singurul care face vaccinurile acasa insa spre deosebire de altii eu prefer sa intreb si sa ma documentez inainte de a lua seringa in mana. Situatia am descris-o, nu optez pentru asta sa-mi ramana mie bani de tigari sau ca sunt vreun zgarcit
Toate subcutanat mai putin Nobivac KC. Acela se face prin instilatie nazala.
Ce varsta au catelusi?
Da man, eu inteleg perfect situatia, si sincer te apreciez mai mult decat pe alti ipocriti care mint de rup si apoi se trezesc cu cainii bolnavi de parvo. Macar tu vrei sa inveti si se vede ca vrei binele cainilor tai.
Da corect, cum a zis si Hammerstaff, la vaccinu KC nu am fost acasa i-a dus tata, de aia nu am vazut. Sorry :) Restul subcutanat exact, in ceafa.
Dacă au peste 3 luni este altă schemă.
Multumesc din nou!
Cainii au aproape o luna dupa cum aproximez eu. La ce varsta trebuie sa incep sa ii fac? Intervalul la care se fac l-am notat din postul lui Killuminati.
Am văzut , au o lună.
Trebuie mai întâi deparazitați intern, iar de la 6 săptămâni se vaccinează.
Din 14 în 14 zile se vaccinează, la 2 săptămâni
Am inteles. Va multumesc pentru raspunsuri daca crede cineva ca mai este ceva de adaugat va rog postati aici sau dati-mi mesaj privat.
@Comy eu aveam catzeaua de cand avea o luna, poti urmari exact varsta ei pe baza datei de nastere, pe care am notat`o cu D.N., cred ca te-ai prins :) Din ce-mi aduc aminte, am facut vreo 3 deparazitari, la 2-3 zile inainte de vaccinuri, dadeam pastilele pe stomacul gol dimineata pentru viermi, apoi lasam vreo 2-3 ore sa isi faca efectul, si abia apoi dadeam prima masa. Insa nu retin cu precizie cand au fost facute deparazitarile. La capitolul asta mai bine las sa te sfatuiasca altcineva care stie precis :)
Pagini: 1 2